Leuk?
8
1
Bekijk stemmen

Dexter: New Blood gecanceld door Showtime; mogelijke prequel-serie op komst

Dexter: New Blood is dood. Lang leve... Dexter: The Early Years?

Meerdere bronnen bevestigen dat Showtime niet verder gaat met een tweede seizoen van de fenomenaal succesvolle revival, Dexter: New Blood. Het netwerk is echter nog lang niet klaar met de Dexter-franchise.

Oorspronkelijk werd Dexter: New Blood beschouwd als een gelimiteerde serie. Het vervolg - dat daarna wegens succes van de serie in ontwikkeling was - zou met Dexter's nu volwassen zoon Harrison, gespeeld door Jack Alcott (The Good Lord Bird), verder gaan waar het eerste seizoen ophield.

De beslissing om niet verder te gaan met een tweede seizoen komt toch nog als een verrassing, aangezien Dexter: New Blood de meest bekeken serie van Showtime was in de geschiedenis van de premium kabelzender. De voortzetting van tien afleveringen in 2021 had een gemiddelde van acht miljoen wekelijkse kijkers. Maar zoals hierboven vermeld, betekent het einde van New Blood niet het einde van Dexter. Verre van dat.

Dexter: New Blood

Volgens insiders onderzoekt Showtime - dat binnenkort fuseert met Paramount+ - een aantal nieuwe versies van Dexter, waaronder een prequel-serie rond een jonge versie van de titulaire antiheld.

Een vertegenwoordiger van Showtime was niet beschikbaar voor commentaar op de quasi-annulering van New Blood of de toekomst van de franchise.

Onmiddellijk na de finale van New Blood vertelde showrunner Clyde Phillips dat een mogelijk tweede seizoen "helemaal in Showtime's handen ligt", en hij voegde eraan toe: "Als ze me zouden bellen en zeggen: 'We willen een tweede seizoen doen, we willen dat je het uitzoekt,' en ook al heb ik het behoorlijk druk, zou ik alles waar ik mee bezig ben laten vallen en er meteen in springen. Ik zou het graag doen, maar het is echt aan Showtime."
Video on youtube
Vorige aflevering
Sins of the Father
Sins of the Father
01x10
Leuk?
8
1
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_JanWillemK
03 feb 2023 17:07 -
Ow, ik had niet verwacht dat ze dat uberhaupt zouden overwegen.. Ik ben blij dat het geen vervolg krijgt!
Reageer
Dexter: New Blood