Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Televisieserie Dexter gaf inspiratie voor moord

Televisieserie Dexter gaf inspiratie voor moord

Vincent De Bruycker en Denis Nikolovska zijn door de rechtbank in Brussel schuldig bevonden aan het vermoorden en in stukken snijden van de Albanese student Xhuliano Brahimllari (22).

De daders zouden zich hebben laten inspireren door Dexter, een Amerikaanse televisieserie over een seriemoordenaar.

Op 9 juni 2015 hebben gemeentearbeiders de romp van een lichaam bij Wemmel ontdekt. Een tatoeage op de romp kwam overeen met een tatoeage in een opsporingsbericht. Andere lichaamsdelen van het slachtoffer werden later teruggevonden, op andere plaatsen in Vlaams-Brabant en in Brussel.

Onderzoek leidde de speurders naar Vincent De Bruycker, een vriend van het slachtoffer. Denis Nikolovska gaf zichzelf bij de politie aan.

Het onderzoek wees uit dat de twee mannen de moord verscheidene dagen op voorhand hadden beraamd. Ze hadden immers een machete, een decoupeerzaag, een dekzeil en verf gekocht om het lichaam te versnijden. Volgens de speurders gebeurde de misdaad in de nacht van 6 op 7 juni 2015 en hield het motief verband met handel in cannabis.

Volgens het onderzoek zou een van de verdachten vlak voor de moord nog naar Dexter hebben gekeken.

In de zoekgeschiedenis op de computers van de twee verdachten vonden speurders naast info over Dexter onder meer ook de termen 'hoe een mes slijpen', 'hoe raak je van een lijk af' en 'hoe omzeil je een leugendetector'.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (2)

renzoroy
8 februari 2018, 11:44
Dit vind ik altijd zo'n bull... verhaal. Ik en miljoenen anderen mensen hebben ook Dexter gezien en hebben nooit iemand vermoord. Het ligt toch echt aan de persoon zelf. Ik geloof best dat iemand die zoiets van plan is of zulke gedachten heeft dat hij of zij tips kan opdoen van dit soort series en films, maar nog steeds ligt het aan die persoon en niet aan de serie of film. Niet aan Natural Born Killers, niet aan Tarantino films, niet aan Marilyn Manson's muziek en niet aan Dexter...
1
antimidant
26 februari 2018, 15:56
Juist Renzoroy
0
Log in om een reactie achter te laten