Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
Peter Rotthier geeft "Déjà-Vu - Eerste aflevering" een 8.5.
Geschreven door Peter Rotthier op 18 Maart 2021.
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Déjà-Vu - Eerste aflevering

Een populaire radiostem krijgt de kans om terug te gaan in de tijd om de zelfmoord van haar dochter te verhinderen.

Flo (Nathali Broods, Over Water) is een bekende radiopresentatrice die zich zowel in haar ochtendshow als daarbuiten inzet voor de gelijke rechten van vrouwen. In de eerste aflevering van Déjà-Vu wordt dat op een gegeven moment ook zéér duidelijk dat zij vindt dat vrouwen niet met zich moeten laten sollen door de mannen.

Aanvankelijk zie je Flo als een geslaagde, gescheiden carrièrevrouw met enkele puberende kinderen. Vooral haar dochter Lou (Xenia Borremans) is niet direct de makkelijkste en moeder en dochter liggen dan ook vaak in de clinch met elkaar.

Déjà-Vu
© Streamz


Het leven van Flo veranderd echter van de één op de andere dag wanneer ze bij thuiskomst haar levenloze dochter terugvindt. Lou blijkt een mix van slaappillen en alcohol ingenomen te hebben. Flo wil weten waarom haar dochter zichzelf van het leven beroofd heeft en vraagt zich af of zij het had kunnen voorkomen.

Broods slaagt er altijd in om de personages die ze vertolkt, op de juiste manier op de voorgrond te zetten.

Dan krijgt ze plots een voorstel om terug in de tijd te gaan om zo de hele periode voorafgaand aan de zelfmoord van Lou te herbeleven en de zelfdoding te voorkomen. Flo besluit de stap te nemen. Wat het effect van deze beslissing is, zullen we in de komende vijf afleveringen moeten ontdekken.

Déjà-Vu opent al van bij het begin zeer intens maar zet je direct wat op het verkeerde been. Wat de intro van die eerste aflevering betekent, zullen we hopelijk in de volgende afleveringen te weten komen. De rol van Flo is een echte karakterrol en daarvoor zijn de makers met Broods wel aan het juiste adres. Broods slaagt er altijd in om de personages die ze vertolkt, op de juiste manier op de voorgrond te zetten.

Inhoudelijk is het duidelijk dat Déjà-Vu niet bang is om enkele hedendaagse maatschappelijke problemen nadrukkelijk op de voorgrond te plaatsen. Déjà-Vu heeft dan ook internationale allures en zal zeker zijn weg wel vinden naar het buitenland.
Video on youtube
Volg Déjà-Vu
Vorige aflevering
Mama
Mama
01x06
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_Tamino
18 maa 2021 17:40 -
ik vind het tot nu toe echt een hele sterke serie ( ik ga straks aan aflevering 4 beginnen)
Reageer
Déjà-Vu