Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Aankomende jubileumspecials Doctor Who krijgen trailer en startdatum van Disney+

Aankomende jubileumspecials Doctor Who krijgen trailer en startdatum van Disney+

Disney+ en BBC hebben startdata aangekondigd voor de drie nieuwe Doctor Who 60-jarig jubileumspecials.
De eerste special, The Star Beast, gaat in première op 25 november, gevolgd door Wild Blue Yonder op 2 december en The Giggle op 9 december. De specials herenigen de 14e Doctor (David Tennant, Jessica Jones) en Donna Temple-Noble (Catherine Tate, The Office) zodra ze verschijnen. Oog in oog met hun meest angstaanjagende slechterik tot nu toe: de Toymaker, gespeeld door Neil Patrick Harris (How I Met Your Mother) in zijn Doctor Who-debuut. Ze gaan allemaal wereldwijd in première op Disney+, behalve in Groot-Brittannië en Ierland, waar ze op de BBC worden uitgezonden.

Aanvullende cast bestaat uit Yasmin Finney (Heartstopper) als Rose Temple-Noble, Miriam Margolyes (Call the Midwife) als de stem van de Meep en Ruth Madeley (The Watch) als Shirley Anne Bingham, evenals terugkerende personages Jacqueline King (Coronation Street) als Sylvia Noble, Karl Collins (Hollyoaks) als Shaun Temple en Jemma Redgrave (Holby City) als Kate Lethbridge-Stewart.

Doctor Who is de langstlopende actie-avontuurtelevisieserie ter wereld, die al 60 jaar omspant en meer dan 100 prijzen heeft gewonnen. Deze typisch Britse show heeft een enorme wereldwijde aanhang, met alleen al het afgelopen jaar 9,6 miljoen fans op sociale platforms/kanalen en 100 miljoen videoweergaven op YouTube.

Doctor Who wordt geproduceerd door Bad Wolf en BBC Studios. Russell T. Davies keert terug als showrunner en fungeert tevens als schrijver en uitvoerend producent. Andere uitvoerende producenten zijn onder meer Phil Collinson, Joel Collins, Julie Gardner en Jane Tranter. De specials ter ere van het 60-jarig jubileum zijn geschreven door Davies en geregisseerd door respectievelijk Rachel Talalay, Tom Kingsley en Chanya Button. BBC Studios verzorgt de wereldwijde distributie.

Ncuti Gatwa (Sex Education) neemt de controle over de TARDIS over als de 15e Doctor in het nieuwe seizoen, dat in 2024 wereldwijd wordt gestreamd op Disney+ en op de BBC in het VK en Ierland.

We krijgen ook een uitgebreide blik op de specials in een nieuwe trailer. Je kunt deze hieronder bekijken.
Video on youtube
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (2)

Flash
26 oktober 2023, 13:31
Tennant is absoluut mijn favoriete Doctor, dus kijk hier erg naar uit!
4
TragicError
26 oktober 2023, 19:25
Alleen David Tennant speelt in de komende 3 afleveringen de Veertiende Doctor en dus niet de Tiende Doctor die wij allemaal kennen. Of dat met elkaar samenhangt... wel, wetende wie de schrijver is... die zal nog wel met een aantal leuke twists komen.
1
Log in om een reactie achter te laten