Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Tweede metgezel voor Doctor Who gecast voor het tweede seizoen

Doctor Who (2024) heeft een actrice gecast als een nieuwe metgezel van de Doctor, naast de huidige companion Ruby Sunday.

Varada Sethu is gecast voor de rol in seizoen twee. De serie is momenteel in productie en debuteert in 2025 op Disney+ en de BBC in het Verenigd Koninkrijk.

15175 Doctor Who castfoto 1

"Ik voel me de gelukkigste persoon ter wereld," deelde Sethu (foto, rechts) in een verklaring. "Het is zo'n eer om deel uit te maken van het Whoniverse en ik ben de hele Doctor Who-familie - want dat is wat ze zijn - zo dankbaar dat ze me met open armen hebben ontvangen en me zo thuis hebben laten voelen. Ik kon me geen beter team wensen dan Ncuti en Millie om dit avontuur mee aan te gaan. Dit is ZO leuk!"

Onlangs speelde Sethu de rol van Cinta Kaz in de Disney+ Original serie Andor. Haar andere serierollen zijn onder andere in de Sky One/Cinemax-serie Strike Back en Prime Video's Hanna.

"Ik werkte voor het eerst met Varada tijdens een BBC-productie van A Midsummer Night's Dream en het is een genoegen om haar aan boord van de TARDIS te verwelkomen. Op dit moment zijn Ncuti, Millie en Varada in de studio aan het filmen voor 2025. Ze vechten zij aan zij - we hebben ze alle drie nodig, want er staat meer op het spel dan ooit," aldus Russell T Davies, showrunner, uitvoerend producent en schrijver.

15175 Doctor Who castfoto 2

Het nieuwe Doctor Who-seizoen gaat vrijdag 10 mei om 19.00 uur in première op Disney+ met The Church on Ruby Road, die afgelopen december al was te zien, en twee gloednieuwe afleveringen. In Groot-Brittannië begint de serie op 11 mei om middernacht te streamen op BBC iPlayer, voordat het later die dag wordt uitgezonden op BBC One.

Nieuwe afleveringen zullen dan wekelijks op vrijdag te zien zijn op Disney+, waar beschikbaar, en op zaterdag op de BBC en BBC iPlayer in het Verenigd Koninkrijk.

Naast Davies produceren ook Phil Collinson, Joel Collins, Julie Gardner en Jane Tranter. Doctor Who (2024) wordt geproduceerd door Bad Wolf, met BBC Studios voor Disney Branded Television en BBC.
Vorige aflevering
Empire of Death (2)
Empire of Death (2)
01x08
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_Marinka
16 Mei 2024 01:14 -
Het verbaast me dat hiervan een tweede seizoen komt. Ik heb ze allemaal gezien vanaf 2005 en sommige van de oorspronkelijke serie, maar dit lijkt niet meer op Doctor Who. Het acteerwerk is slecht, vooral van Millie Gibson. Het is een hoop gekrijs zonder de verrassend aannemelijke oplossingen van voorheen. De serie lijkt geschikt gemaakt voor de Amerikaanse markt en daarmee woke en oppervlakkig geworden. Waarschijnlijk zal ik dit seizoen niet verder kijken.
Reageer
Doctor Who (2024)