Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Teaser en startdatum seizoen 2 Dr. Death

Peacock onthult de officiële teaser en premièredatum voor seizoen 2 van Dr. Death met Edgar Ramírez en Mandy Moore in de hoofdrol.

Seizoen 2 is gebaseerd op het ‘Miracle Man’-seizoen van de Wondery-podcast. Het volgt Paolo Macchiarini (Ramírez), een beroemde chirurg die wereldfaam verwierf na het uitvoeren van 's werelds eerste synthetische orgaantransplantatie. Wanneer onderzoeksjournalist Benita Alexander (Moore) hem benadert voor een verhaal, begint de grens tussen persoonlijk en professioneel te vervagen, waardoor haar leven voor altijd verandert. Terwijl ze ontdekt hoe ver Paolo zal gaan om zijn geheimen te beschermen, doet een groep artsen aan de andere kant van de wereld zelf schokkende ontdekkingen die alles over Paolo in twijfel trekken.

14201 Dr Death 1

“Het leuke van een anthologiereeks is de vrijheid om variaties op een thema te verkennen”, zegt Ashley Michel Hoban, Dr. Death showrunner, EP en schrijver. “Dr. Death is een show over systemisch falen, en dit seizoen bereiken deze kwesties een mondiale schaal. Te midden van complexe verhalen hebben we het geluk gehad om diep in een verhaal te duiken dat, hoewel volkomen uniek, verrassend vertrouwd blijft, omdat het inspeelt op een waarlijk universeel onderdeel van de menselijke conditie: ziekte. Zelfs als we de recente mondiale pandemieën buiten beschouwing laten, weten we allemaal hoe het is om je ziek te voelen. Het maakt ons kwetsbaar, klein en wanhopig op zoek naar hulp. Een arts die we kunnen vertrouwen.”

“Dit streven naar vertrouwen en waarheid is wat onze twee verhalen dit seizoen met elkaar verbindt”, vervolgde Hoban. “Twee verhalen die op het eerste gezicht misschien niet veel met elkaar gemeen lijken te hebben: Artsen in Zweden die op het punt staan ​​van een doorbraak. Een journalist in New York die verliefd wordt. Beide draaien echter om individuen die zich klein voelen. Ze gaan over mensen die opkomen voor iets groters, voor iets groters, en hoe hun ogenschijnlijk kleine keuzes de wereld in sijpelen om macht en een stem te geven aan degenen die zich machteloos en tot zwijgen hebben gebracht.’

De streamer zal op donderdag 21 december ook een begeleidende documentaire uitbrengen genaamd Dr. Death: Cutthroat Conman, over de opkomst en ondergang van Macchiarini. Het is van Maxine Productions (een onderdeel van Sony Pictures Television) en Universal Television Alternative Studio en kronieken hoe de chirurg werd ontmaskerd als een internationale oplichter wiens web van leugens zich tientallen jaren uitstrekte.

Alle acht afleveringen verschijnen donderdag 21 december op Peacock. Hieronder kun je de teaser van Dr. Death seizoen twee bekijken.
Video on youtube
Vorige aflevering
Surgeons, Bachelors and Butchers
Surgeons, Bachelors and Butchers
02x08
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Dr. Death