Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Castingnieuws Dune: The Sisterhood

Castingnieuws Dune: The Sisterhood

Dune: The Sisterhood, een HBO-prequelserie voor de film Dune uit 2021, heeft Game of Thrones-ster Indira Varma een belangrijke rol gegeven.
Dune: The Sisterhood heeft de Britse actrice Indira Varma (foto) in een sleutelrol gecast. De Dune prequel-serie, die wordt gemaakt voor HBO Max, is gebaseerd op de roman Sisterhood Of Dune uit 2021, geschreven door Brian Herbert en Kevin J. Anderson. De serie volgt de oorsprong van de Bene Gesserit, een oude orde van vrouwelijke spionnen die op mysterieuze wijze plannen maken om de geboorte van hun uitverkorene te bewerkstelligen, waarnaar wordt gesuggereerd in de speelfilm Dune van Denis Villeneuve. De show speelt zich meer dan 10.000 jaar voor de gebeurtenissen van Dune af en draait om nieuwe personages, de zussen van huis Harkonnen, terwijl ze werken aan de bescherming van de toekomst van de mensheid.



Diane Ademu-John is de bedenker, schrijver, co-showrunner en uitvoerend producent van de prequel-show, met Alison Schapker als haar mede-showrunner en ook als uitvoerend producent. Hoewel de serie in 2019 werd aangekondigd, waren de productie-updates klein. Begin oktober werd aangekondigd dat de serie zijn sporen had gevonden, met Emily Watson en Shirley Henderson als respectievelijk Valya Harkonnen en Tula Harkonnen. De Harkonnen-zussen zijn instrumentale figuren in de serie, die de organisatie die bekend staat als The Sisterhood zullen transformeren in de Bene Gesserit. Nu is er weer een spannende casting-update aangekondigd.

Indira Varma heeft zich aangesloten bij de cast van Dune: The Sisterhood. De actrice, die eerder Ellaria Sand speelde in Game of Thrones en Tala Durith in Obi-Wan Kenobi, zal de formidabele keizerin Natalya spelen in de prequel-serie. Het huwelijk van de keizerin met keizer Corrino zou 'duizenden werelden hebben verenigd'. Op basis van de beschrijving van haar personage is het waarschijnlijk dat Varma een zeer capabele en strategische figuur zal uitbeelden die vergelijkbaar is met sommige van haar eerdere rollen.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

BlackBiker
17 oktober 2022, 16:06
Indira Varma is een leuke actrice. Ik ben echter nog niet zo overtuigd of dit echt wat gaat worden. De boeken van "de zoon van" zijn namelijk lang niet zo goed als die van Frank Herbert zelf. Ik heb er een paar gelezen, maar ze zijn echt een heel stuk minder. Dus het is afwachten of ze met beduidend minder bronmateriaal iets kunnen maken met de impact en diepgang van Dune.
Ik zal de ontwikkelingen met belangstelling volgen.
0
Log in om een reactie achter te laten