Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Nieuwe regisseur en hercastings voor Max serie Dune: The Sisterhood

Olivia Williams (The Crown) en Jodhi May (The Witcher) zijn toegevoegd aan de cast van de Max Original serie Dune: The Sisterhood (werktitel).

Williams neemt de rol van Tula Harkonnen over na het vertrek van Shirley Henderson in februari. May wordt opnieuw gecast voor de rol van Natalya omdat Indira Varma zich terugtrekt vanwege een planningsconflict, aldus bronnen.



Williams (foto) speelde Camilla Parker Bowles in het vijfde seizoen van Netflix-hit The Crown, een rol die ze ook in het zesde en laatste seizoen zal vertolken. Daarnaast had ze vaste rollen in onder andere het sciencefiction-drama The Nevers van HBO, de sciencefiction-thrillerserie Counterpart van Starz, dramaserie Manhattan van WGN America en sciencefictionserie Dollhouse van FOX.

May (foto onder) was te zien als Queen Calanthe is Netflix's fantasyserie The Witcher. Ook had de Britse actrice gastrollen in onder andere het eerste seizoen van National Geographic's Genius en Gentleman Jack van BBC en HBO.



Daarnaast zal Anna Foerster (Outlander, Westworld) meerdere afleveringen regisseren, waaronder de première. Foerster neemt de taken over na het vertrek van Johan Renck, dat Deadline eerder dit jaar exclusief aankondigde.

Zich afspelend in de mystieke wereld van Dune, gecreëerd door Frank Herbert, en 10.000 jaar voor de opkomst van Paul Atreides volgt Dune: The Sisterhood (werktitel) de Harkonnen Sisters in hun strijd tegen krachten die de toekomst van de mensheid bedreigen en richt de legendarische sekte op die bekend staat als de Bene Gesserit. De serie is gebaseerd op de roman Sisterhood of Dune, geschreven door Brian Herbert en Kevin J. Anderson.

Diane Ademu-John is de bedenker, schrijver en uitvoerend producent. Alison Schapker is showrunner en uitvoerend producent. Andere uitvoerend producenten zijn Denis Villeneuve, Jon Spaihts, Scott Z. Burns, Matthew King, John Cameron, Mark Tobey en Jordan Goldberg, evenals Brian Herbert en met Byron Merritt en Kim Herbert namens de nalatenschap van Frank Herbert. Kevin J. Anderson is coproducent.

De serie wordt gezamenlijk geproduceerd door Max en Legendary Television, waarbij Legendary ook de filmfranchise produceert die in oktober 2021 met lovende kritieken het eerste deel uitbracht.
Vorige aflevering
Geen aflevering gevonden, serie moet nog beginnen
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (6)

avatar_JanWillemK
05 jul 2023 16:19 -
Olivia Williams, uitstekend. Prima actrice.. maar Indira Varma die niet meer mee zal doen.. balen!
Reageer
avatar_BlackBiker
05 jul 2023 16:23
Ik had exact hetzelfde. Fijne actrice Indira Varma. Rome, Game of Thrones, Luther, allemaal goede rollen.

En zo'n late hercasting en wijziging van regisseur is meestal geen goed teken. Creatieve onenigheid?
Reageer
avatar_JanWillemK
05 jul 2023 17:27 -
"We hear conflicting views on the current hiatus. While sources close to the production insist there had always been a plan to stop filming for the winter months, others indicate that production has been pushed by seven months to give Schapker and her team time to put their creative stamp by reworking the scripts as well as to find a new director.

It is unclear whether Henderson’s departure is related to the creative changes, Renck’s exit or the new start of production but we hear the delay is wreaking havoc on actors’ schedules, creating potential conflicts that may lead to more exits and recastings."

Dit alles was al in februari naar voren gekomen. Dit zal dan waarschijnlijk ook gelijk de reden zijn waarom Indira Varma is vertrokken.
Of dit positief of negatief zal zijn is nog afwachten.. maar ja, meestal geen goed teken.
Reageer
avatar_BlackBiker
06 jul 2023 22:11
Klinkt niet best als ik eerlijk ben. Overigens is deze serie niet gebaseerd op een boek van Frank Herbert, maar van zijn zoon Brian Herbert die na het overlijden van zijn vader het Dune universum flink heeft uitgebreid. Ik heb een aantal van zijn boeken gelezen maar ze zijn beduidend minder goed doorwrocht dan de boeken van Frank.
Dat gezegd hebbende wil ik het best een kans geven, maar heb ik er, ook vanwege deze perikelen, niet heel veel vertrouwen in. En de grootste plus voor mij was Indira Varma en die is nu ook afgevallen.
Reageer
avatar_hansx
10 jul 2023 23:21 -
Tuurlijk krijgt dit een kans. De film was veruit een van de beste pogingen om het verhaal te verfilmen. Zeer boeiend. Elke poging om de de vervolgen of prequals te vatten in een serie zijn dusmeer dan welkom.
Reageer
avatar_BlackBiker
12 jul 2023 12:40
De film is fantastisch en ook ik kijk reikhalzend uit naar deel 2. Maar... de film is gemaakt door een fantastische regisseur (Denis Villeneuve) én gebaseerd op het verhaal van Herbert sr. Twee dingen die dit volgens mij een flinke voorsprong geven op deze serie.
Maar je hebt gelijk, natuurlijk moeten we het gewoon gaan kijken en dan pas onze conclusie trekken :-)
Reageer
Dune: Prophecy