Leuk?
9
0
Bekijk stemmen

Prequelserie Dune: Prophecy debuteert in de herfst op HBO Max

Vijf jaar nadat HBO Max een prequelserie over Dune bestelde, heeft de streamer een eerste teaser trailer gedeeld voor Dune: Prophecy.

Het eerste seizoen van de serie, waarvan de première gepland staat voor de herfst, bestaat uit zes afleveringen, wat aan de lage kant is voor een originele scriptserie. De teaser trailer werd onthuld tijdens de Warner Bros. Discovery Upfront-presentatie afgelopen week door Casey Bloys, Chairman en CEO, HBO en Max Content.

Dune: The Sisterhood

Vanuit het uitgebreide universum van Dune, gecreëerd door auteur Frank Herbert, en dat zich 10.000 jaar voor de opkomst van Paul Atreides afspeelt, is Dune: Prophecy (voorheen bekend als Dune: The Sisterhood) geïnspireerd op de roman Sisterhood Of Dune, geschreven door Brian Herbert en Kevin J. Anderson.

Het volgt twee Harkonnen zussen terwijl ze krachten bestrijden die de toekomst van de mensheid bedreigen en de legendarische sekte oprichten die bekend zal worden als de Bene Gesserit.

"Zusterschap boven alles," zegt Emily Watson's Valya Harkonnen in de teaser trailer, die je onder dit nieuwsbericht kunt bekijken.

De serie, die verschillende castings, schrijfprocessen en creatieve richtingen doorliep, met een pandemie en stakingen, heeft Watson, Olivia Williams, Travis Fimmel, Jodhi May, Mark Strong, Sarah-Sofie Boussnina, Josh Heuston, Chloe Lea, Jade Anouka, Faoër Anouka, Faoileann Cunningham, Edward Davis, Aoife Hinds, Chris Mason, Shalom Brune-Franklin, Jihae, Tabu, Charithra Chandran, Jessica Barden, Emma Canning en Yerin Ha in de hoofdrollen.

Alison Schapker is showrunner en uitvoerend producent. Diane Ademu-John heeft de serie mede ontwikkeld en is uitvoerend producent. Anna Foerster produceerde en regisseerde meerdere afleveringen, waaronder de eerste.

Jordan Goldberg, Mark Tobey, John Cameron, Matthew King, Scott Z. Burns en Jon Spaihts produceren samen met auteur Brian Herbert en Byron Merritt en Kim Herbert als uitvoerend producenten voor de nalatenschap van Frank Herbert. Auteur Kevin J. Anderson is coproducent.

De serie wordt mede geproduceerd door Max en Legendary Television. Legendary's kaskraker Dune: Part 2 gaat deze maand in première op HBO Max.
Video on youtube
Vorige aflevering
Geen aflevering gevonden, serie moet nog beginnen
Leuk?
9
0
Bekijk stemmen

Reacties (6)

avatar_Futsudo
16 Mei 2024 15:59 -
Geweldig zo'n teaser, het nadeel is alleen dat we nog zolang geduld moeten hebben voordat de serie in première gaat.
Reageer
avatar_BlackBiker
16 Mei 2024 17:09 -
Ik ben hier heel benieuwd naar. Maar weet ook dat het verhaal niet uit de koker komt van Frank Herbert, maar uit die van zijn iets minder getalenteerde zoon, Brian, samen met een soort ghostwriter.
De boeken van Brian vind ik persoonlijk een stuk minder diepgaand en meeslepend. Maar we gaan het zien, ik ga het zeker kijken.
Reageer
avatar_Sproet2jes
16 Mei 2024 20:31 - 16 Mei 2024 20:42
De boeken van Duin (Frank Herbert) heb ik verslonden. Zelf een heel visueel beeld in mijn hoofd gecreëerd en daardoor konden films en eerdere tv series over duin me niet echt boeien. De boeken van zijn zoon Brain ken ik niet. Ga misschien wel kijken.
Reageer
avatar_BlackBiker
16 Mei 2024 20:45
Ik denk dat je de laatste twee films, van Denis Villeneuve, wel kunt gaan kijken. Die komen zeer in de buurt van de beschrijvingen van Frank Herbert.

De vorige films vond ik ook niet echt verkeerd, vooral die van David Lynch met o.a. Sting in een soort luier als Feyd-Rautha, maar daar hebben ze vanwege budget en de toenmalige stand van de techniek niet van kunnen maken wat het eigenlijk had moeten zijn. Dat is nu, in mijn ogen, wel gelukt.
Reageer
avatar_Sproet2jes
16 Mei 2024 23:18
Bijgewerkt op: 18 Mei 2024 13:06
Er zijn maar weinig films, als ik het boek eerder gelezen heb, die naar mijn mening, het boek kunnen evenaren. Twee films, kan ik bedenken, vond ik zelfs beter dan de boeken: One Flew Over the Cuckoo's Nest en The Silence of the Lambs. Heb net trailer gekeken van Dune 2021 en ziet er idd goed uit. :)
Reageer
avatar_hansx
20 Mei 2024 10:21 -
De twee films vond ik uitstekend. Een goede serie over Dune is ook welkom. De trailer ziet er in ieder geval veelbelovend uit. Ga zeker kijken.
Reageer
Dune: Prophecy