Leuk?
7
0
Bekijk stemmen

HBO deelt première-venster en nieuwe mysterieuze trailer voor Dune: Prophecy

HBO heeft de nieuwste teaser trailer vrijgegeven voor Dune: Prophecy, de nieuwe televisieserie die zich 10.000 jaar voor de gebeurtenissen van Dune afspeelt.

Dune: Prophecy is gebaseerd op het boek Sisterhood of Dune van Brian Herbert en Kevin J. Anderson. Volgens een officiële synopsis volgt de serie "de Harkonnen Sisters terwijl ze krachten bestrijden die de toekomst van de mensheid bedreigen en de legendarische sekte oprichten die bekend staat als de Bene Gesserit".

15722 Dune: Prophecy foto

De cast bestaat uit Emily Watson, Olivia Williams, Camilla Beeput, Sarah Lam, Travis Fimmel, Jodhi May, Mark Strong, Jade Anouka, Sarah-Sofie Boussnina en Chris Mason.

De nieuwe teaser trailer laat de begindagen van de Bene Gesserit zien en veel gekonkel om de macht in de ruimte.

Bedenker en uitvoerend producent Diane Ademu-John zou dienen als co-showrunner totdat werd aangekondigd dat ze in 2022 zou stoppen. Alison Schapker werd toen de enige showrunner en uitvoerend producent.

Anna Foerster, John Cameron en Richard J. Lewis zijn de regisseurs van de serie. Jordan Goldberg, Jon Spaihts, Scott Z. Burns, Matt King, Cait Collins, Cameron en Foerster produceren samen met Brian Herbert, Byron Merritt en Kim Herbert voor de nalatenschap van Frank Herbert. Anderson is coproducent en de serie wordt geproduceerd in samenwerking met HBO Max en Legendary TV.

Villeneuve's eerste Dune-film kwam in 2021 uit op HBO Max en in de bioscoop. Zelfs met de gelijktijdige release op streaming bracht de film wereldwijd net geen 400 miljoen dollar op. Het laatste deel in de serie Dune: Part Two, dat op 1 maart uitkwam, heeft wereldwijd meer dan 700 miljoen dollar opgebracht aan de kassa. Het was de best verdienende film van het jaar, totdat hij werd overtroffen door Pixar's Inside Out 2.

Het seizoen van zes afleveringen begint in november op HBO. Bekijk de teaser trailer hieronder.
Video on youtube
Vorige aflevering
Geen aflevering gevonden, serie moet nog beginnen
Leuk?
7
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_Futsudo
24 jul 2024 15:11 -
Bij voorbaat denk ik, jammer dat het maar 6 afleveringen zijn. Hopelijk kan ik dit achteraf ook nog zeggen want ik verwacht veel van deze serie.
Reageer
Dune: Prophecy