Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Premièredatum en trailer voor Marvel-serie Echo belooft grimmiger kant van het MCU

Marvel neemt zeker een donkerdere wending met de aankomende Disney+ serie Echo.

Een trailer voor Echo werd vrijdag vrijgegeven en geeft het publiek een kijkje in het schrijnende verhaal en introduceert Marvel's eerste Indiaanse en dove hoofdrolspeler. Echo, die op woensdag 10 januari in première gaat, krijgt ook een 18+ classificatie, een primeur voor een Marvel-serie op Disney's streamingplatform.

Het publiek maakte voor het eerst kennis met Alaqua Cox als Maya Lopez in Marvel's Hawkeye. In Echo wordt Maya achtervolgd door het criminele imperium van Wilson Fisk, ook bekend als Kingpin (Vincent D'Onofrio). Wanneer de reis haar naar huis brengt, moet ze de confrontatie aangaan met haar eigen familie en nalatenschap.

De serie wordt tegelijkertijd gelanceerd op Hulu, waar je alle vijf afleveringen in één keer kunt bekijken.

Echo

Echo is een primeur voor Marvel Studios. Zoals hierboven vermeld, is deze serie een stuk grimmiger dan zijn voorgangers, vandaar de 18+ classificatie. Regisseur en uitvoerend producent Sydney Freeland vertelde verslaggevers tijdens een recente persscreening en evenement voor de serie dat zij en het creatieve team wilden 'leunen' op de schurkachtige Maya.

"We wilden heel, heel nadrukkelijk laten zien dat mensen in onze serie bloeden, doodgaan, vermoord worden en dat er echte gevolgen zijn," zei ze, eraan toevoegend dat ze naar eerdere Marvel-series als Marvel's Daredevil en The Punisher keek voor narratieve en visuele inspiratie.

Deze series, die oorspronkelijk op Netflix verschenen, staan erom bekend een veel donkerdere toon te hebben dan de meeste inhoud in het Marvel Cinematic Universe, maar dat gaat veranderen met Echo en waarschijnlijk Daredevil: Born Again.

Freeland vervolgde: "Het is niet het lot van het universum dat op het spel staat, want ik denk dat als je eenmaal zo breed gaat, je het zicht een beetje kunt verliezen. Dus dat bepaalde een beetje de toon."

Een van de belangrijkste scènes in de serie, die te zien is in de trailer, toont de "geboorte van een schurk" nadat Maya de nek van een man breekt. In de trailer gaat de clip meteen terug naar een opname van de jonge Maya die wegloopt met Kingpin, net als hij haar uitlegt dat ze misschien niet zo verschillend zijn.

"Maya bevindt zich op een erg kwetsbare, emotionele plek," legt Freeland uit. "Ze heeft al die opgekropte emoties, woede en gevoelens in zich en ze weet niet wat ze ermee aan moet. Er zal iemand zijn die haar een duwtje in de rug geeft en die persoon is Kingpin. We hebben het er in de schrijverskamer altijd over gehad dat de superkracht van Kingpin niet kracht is. Het is zijn intellect en zijn vermogen om mensen psychologisch te manipuleren."



Zich richten op de meer corrupte kant van het Marvel-universum was niet de enige prioriteit voor Freeland (foto). Ze nam het niet licht op dat ze de taak zou krijgen om een levendig verhaal te creëren voor het eerste live-action Native American en dove personage van de franchise.

Freeland is zelf Navajo en groeide op in een reservaat in New Mexico. Ze legde uit dat ze was opgegroeid met het lezen van Marvel-strips, omringd door de inheemse cultuur, maar dat die twee delen van haar leven elkaar zelden of nooit overlapten. Dus het op zich nemen van de mantel van Marvel met Maya en haar verhaal betekende een grote verantwoordelijkheid voor Freeland, die ze serieus wilde nemen.

Eerst besloten zij en haar team Maya te schrijven als lid van de Choctaw Nation in Oklahoma.

"Het stripboek is prachtig, maar het heeft al die willekeurige Indiaanse beeldspraak," zei ze. "Dus het was een mengelmoes van coole beelden die een warrig, inauthentiek achtergrondverhaal voor het personage opleverden. Dat was een van de eerste dingen die we deden: 'Oké, dit is Choctaw. Alle wegen leiden hierheen. Daarna hebben we dat verder uitgewerkt."

In Echo spelen ook Chaske Spencer (Sneaky Pete), Graham Greene (Defiance), Tantoo Cardinal (Three Pines), Devery Jacobs (Reservation Dogs), Zahn McClarnon (Dark Winds), Cody Lightning en Vincent D'Onofrio (Godfather of Harlem) mee.

Afleveringen van de serie worden geregisseerd door Sydney Freeland en Catriona McKenzie. Uitvoerende producenten zijn Kevin Feige, Stephen Broussard, Louis D'Esposito, Brad Winderbaum, Victoria Alonso, Richie Palmer, Jason Gavin (Blackfeet), Marion Dayre en Sydney Freeland. Co-uitvoerend producenten zijn Jennifer L. Booth en Amy Rardin.

Hieronder kun je de trailer voor Echo bekijken.
Video on youtube
Vorige aflevering
Maya
Maya
01x05
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (5)

avatar_BlackBiker
06 nov 2023 12:26 -
Geen interesse meer.

Marvel (en DC ook) is tegenwoordig alleen nog maar bezig om diversiteit vinkjes te zetten. Nu weer de eerste Indiaanse en dove actrice. Man, man, man. Dat is toch totaal niet belangrijk? De verhalen moeten goed zijn. En daar mankeert het de laatste tijd nogal aan.
Ik ben mijn interesse in het hele MCU eigenlijk al sinds Endgame kwijt.
Reageer
avatar_Karzal
06 nov 2023 13:20
Echo is een personage wat al is bedacht eind jaren 90 :)

En ik ben het met je eens dat de laatste MCU producties... slechter zijn, maar dit ziet er redelijk promising uit.
Reageer
avatar_Hattrickmaster
06 nov 2023 20:18
Niemand verplicht je om te kijken. Maar je hebt echt series gemist die echt goed zijn (loki en moonknight)
Reageer
avatar_BlackBiker
08 nov 2023 19:01
Bijgewerkt op: 08 nov 2023 23:08
Gelukkig niet ;-)

De enige series die super"helden" bevatten die ik nog kijk zijn The Boys en Gen-V. Maar die hebben een hele andere insteek.

Die B garnituur Marvel en DC helden die nu hun eigen films en series krijgen ben ik niet in geïnteresseerd en laat ik graag aan de echte die hards over.
Die Loki vond ik al bloed irritant in de films en Moonknight zegt me niets, maar wat ik aan trailers heb gezien deed me niks. Dus die sla ik allebei graag over ;-)
Reageer
avatar_Futsudo
11 nov 2023 00:27 -
Echo wordt de eerste serie in de Marvel Spotlight-categorie, een reeks series die kijkers kunnen volgen en begrijpen zonder enige voorkennis van het MCU.

Het is wel op zijn minst opmerkelijk dat juist Echo deel uitmaakt van Marvel Spotlight, aangezien deze serie een spin-off is van Hawkeye.
Reageer
Echo