Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Elite krijgt startdatum voor achtste en laatste seizoen

Netflix heeft een startdatum vastgesteld voor het achtste en laatste seizoen van Elite, de langstlopende Spaanse scriptserie van de streamer.

In het Netflix-bericht staat: "Las Encinas opent voor de laatste keer haar deuren in een nieuw seizoen van acht afleveringen vol geheimen, rivaliteit, corruptie en overdaad in de zuiverste Élite-stijl."

Elite wordt sinds 2018 uitgezonden en speelt zich af op een fictieve middelbare school. Het tienerdrama draait om de relaties tussen drie studenten uit de arbeidersklasse die zich via een beursprogramma inschrijven op de eliteschool en hun rijke klasgenoten.

15543 Elite s8

In seizoen acht doet de komst van broer en zus Héctor en Emilia Krawietz, leiders van de alumnivereniging Las Encinas, de fundamenten van de school schudden. Invloedrijk, machtig, corrupt en corrumperend, de Krawietz zullen chaos verspreiden waar ze ook gaan en zullen de levens vernietigen van degenen die ten prooi vallen aan hen. Alleen Omar zal ze aankunnen en er alles voor over hebben om ze ten val te brengen, want uiteindelijk vertegenwoordigen ze alles wat er altijd mis is geweest in Las Encinas.

In seizoen acht spelen onder andere Omar Ayuso, André Lamoglia, Valentina Zenere, Mirela Balić, Gleb Abrosimov, Fernando Líndez, Nadia Al Saidi, Ander Puig, Carmen Arrufat, Mina el Hammani, Iván Mendes, Maribel Verdú en nieuwkomers Ane Rot, Nuno Gallego, Alexandra Pino en Mario Ermito de hoofdrollen.

Montero bevestigde in oktober 2023 dat seizoen acht het laatste zou zijn. "We eindigden op een hoge noot," zei Montero. "Jaime [Vaca, co-showrunner voor seizoen zeven], Netflix en ik vonden het tijd om het te beëindigen. Ik zeg dit met veel spijt omdat het een aantal ongelooflijke jaren zijn geweest waarin ik geweldige acteurs heb ontmoet, we hebben gewerkt met alle regisseurs met wie we wilden werken en we hebben de luxe gehad om Maribel de laatste twee seizoenen te hebben. Élite heeft ieders leven veranderd, er zijn acteurs die bij ons zijn begonnen en het is hun springplank geweest om nu wereldsterren te zijn, het gebeurt met deze cast en het is een trots om daaraan te hebben bijgedragen en om te weten dat ze ons over de hele wereld hebben gezien en het leuk vonden."

Elite seizoen acht is vanaf vrijdag 26 juli te streamen. Bekijk hieronder een korte teaser.

Vorige aflevering
I'm Gonna End This Forever
I'm Gonna End This Forever
07x08
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Elite