Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Premièredatum voor Netflix-serie Eric met Benedict Cumberbatch

De nieuwe Netflix-serie Eric, met Benedict Cumberbatch in de hoofdrol, komt binnenkort naar de streamer.

De zesdelige serie Eric van The Split-schrijver Abi Morgan werd voor het eerst onthuld als onderdeel van een vijfdelige Netflix UK-dramaserie overeenkomst die ook de recente One Day-verfilming en Rahmans Londense superheldenserie Supacell bevatte, die in juni van start gaat.

Eric

De door Morgan in het Verenigd Koninkrijk geproduceerde, in de VS opgenomen dramaserie, waarin Cumberbatch de hoofdrol speelt als een wanhopige vader die op zoek is naar zijn zoon in het New York van de jaren tachtig, wordt op donderdag 30 mei wereldwijd gelanceerd op de streamer.

Cumberbatch is uitvoerend producent van de serie, die afkomstig is van Chernobyl-producent Sister. Gaby Hoffman, McKinley Belcher III, Dan Fogler en Phoebe Nicholls spelen ook mee. De cast wordt gecompleteerd door Clarke Peters, Ivan Howe, David Denman, Bamar Kane, Adepero Odyue, Alexis Molnar en Roberta Colindrez.

De emotionele thriller volgt poppenspeler en tv-maker voor kinderen Vincent (Cumberbatch), die worstelt om ermee om te gaan nadat zijn negenjarige zoon Edgar (Howe) op een ochtend op weg naar school verdwijnt. Vol zelfverachting en schuldgevoel over Edgars verdwijning, klampt hij zich vast aan de tekeningen van Eric, een blauw monster, de marionet van zijn zoon, in de overtuiging dat zijn zoon thuis zal komen als hij het personage op tv kan krijgen. Vincents destructieve gedrag vervreemdt zijn familie, zijn collega's op het werk en de rechercheurs die hem proberen te helpen. Eric, een waanidee uit noodzaak, wordt zijn enige bondgenoot in het streven om zijn zoon thuis te brengen.

Uitvoerendvproducenten van Eric zijn Morgan, Cumberbatch, Jane Featherstone, Lucy Dyke en Lucy Forbes, van wie de laatste ook de regisseur is. Holly Pullinger is de producent en de opnames vonden plaats in New York en Boedapest.
Vorige aflevering
Episode 6
Episode 6
01x06
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Eric