Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6.5
Nienke de Boode geeft "Exploding Kittens - Seizoen 1" een 6.5.
Geschreven door Nienke de Boode op 20 augustus 2024.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Exploding Kittens - Seizoen 1

Stel je voor: je bent God, en wordt in een bestuursvergadering in de hemel geroepen, om er dan achter te komen dat de aandeelhouders niet blij zijn met jouw goddelijke management. Je straf? Demotie naar de aarde in de vorm van... een kat.

In het kort is dat het uitgangspunt van Exploding Kittens, een serie die losjes is gebaseerd op een kaartspel. Ik zeg "losjes" omdat de serie weinig meer deelt dan de eigenzinnige tekenstijl en een voorliefde voor oneerbiedige humor. Spoiler alert: er zitten geen echte exploderende katten in deze serie.

Zodra God, of vanaf dat moment GodCat (ingesproken door Tom Ellis, Lucifer), op aarde belandt, komt hij al snel terecht in een enigszins disfunctioneel gezin. Terwijl vader Marv (Mark Proksch, What We Do in the Shadows) het liefst al zijn tijd zou besteden aan het spelen van bordspellen en table top RPG's, zou moeder Abbie, een voormalige Navy Seal, (Suzy Nakamura, Dr. Ken) het liefst een actievere levensstijl leiden, bestaande uit krachttraining en schieten met een kruisboog. Dochter Greta (Ally Maki, Wrecked) wil een topwetenschapper worden, terwijl zoon Travis (Kenny Yates) zich vooral bezighoudt met gamen en het teleurstellend lage aantal kijkers op zijn stream. GodCats goddelijke missie? Deze familie met uiteenlopende interesses dichter bij elkaar brengen.

Exploding Kittens
© Netflix


Maar dan wordt de Duivel (Sasheer Zamata, Saturday Night Live) ook naar de aarde gestuurd als een kat, vastbesloten om GodCat bij elke stap te dwarsbomen. Wat volgt zijn negen afleveringen vol chaos en heel veel – en dan bedoel ik echt heel veel – grappen over alledaagse dingen die zijn bedacht door de hel of de hemel (of beide, zoals SeaWorld).

De humor, hoewel ruimschoots aanwezig, slaat soms de plank mis

Elke aflevering is een wilde rit, vol met genoeg absurditeiten om je te vermaken. Als je echter baanbrekend sociaal commentaar verwacht, verpakt in edgy, over-the-top humor, dan zal je misschien een beetje teleurgesteld zijn. Hoewel de serie een gezonde dosis satire serveert, waarbij de spot wordt gedreven met alles wat er mis is met de wereld (of misschien wel wordt gesuggereerd dat de wereld zelf fundamenteel gebrekkig is), bereikt het nooit helemaal het niveau van andere animatieseries die uitblinken in dit genre.

De humor, hoewel ruimschoots aanwezig, slaat soms de plank mis. Sommige grappen zijn overdreven, andere zijn gewoon net niet grappig. Het is geen straf om te kijken, maar als dat de maatstaaf is... Ondanks de ambitie om gedurfd te zijn, houdt de serie zich vaak in, en is het soms eerder lief en schattig dan grof. Je weet soms net niet wat de makers eigenlijk wilden met deze serie.

Uiteindelijk levert Exploding Kittens leuk, gedachteloos kijkplezier op - niets meer, niets minder. De serie biedt grappige afleiding, maar is zeker geen uitschieter. Niet elke serie kan een meesterwerk zijn, en deze, hoewel vermakelijk, is meer een middenmoter.
Video on youtube
Volg Exploding Kittens
Vorige aflevering
The Westminster Human Show
The Westminster Human Show
01x09
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Exploding Kittens