Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Bekend personage sterft in Family Guy

Bekend personage sterft in Family Guy

Vorige maand verklapte The Simpsons bedenker Al Jean al dat een personage in 's werelds langst lopende animatieserie aan zijn einde zou komen. Nu lijkt Family Guy de serie voor te zijn. Afgelopen zondag eindigde het leven van een van de vaste personages uit de animatieserie van Seth McFarlane. Als je de aflevering die op 24 november in Amerika uitgezonden werd nog niet gezien hebt volgen er spoilers.

Het is niet de eerste keer dat Family Guy een van de hoofdpersonages doodt. Voor de 100ste aflevering van de serie schoot baby Stewie zijn moeder meerdere malen. De aflevering werd vervolgd met Lois die terugkwam van de dood om wraak te nemen. Dit plot leek echter een logisch gevolg nadat Stewie vijf seizoenen lang zijn haat en afkeer voor Lois uitte. Tijdens de 200ste aflevering van de serie, die op 11 november in de Verenigde Staten werd uitgezonden, stierf niemand. Ondanks dat de dood al voorspelt werd op Comic-Con, komt het voor velen als een donderslag bij heldere hemel dat de Griffins gisteren gedag zeiden tegen hun enige huisdier: hond Brian.

De dood van Brian verloopt op een herkenbare wijze. Stewie, die samen met Brian vaak als ruggengraat van de serie worden gezien, speelt met Brian buiten. Ze genieten van de dag. Als Stewie even niet kijkt rijdt er een auto de straat in en Brian komt er onder. De dierenarts kan niets meer betekenen voor hem en de Griffins moeten gedag zeggen tegen hun huisdier. Normaal gesproken zou dit plot niet overkomen als definitief voor een serie die alles op de hak neemt. We zien echter tranen, een heuse begrafenis (met Cleveland, terug in zijn bekende stadje) en een maand waarin de familie rouwt om hun verloren vriend. Nog belangrijker, de aflevering opent met het vernietigen van de bekende tijdmachine van Stewie, wat suggereert dat de makers elke omzeiling van de wending willen uitsluiten.

Producent Steven Callaghan gaf aan E! Online News aan dat Brians dood een "leuke manier was om dingen te veranderen". De makers zijn erg enthousiast over de mogelijkheden voor het gezin met een nieuw personage als hond. Callaghan gelooft ook dat de fans "slim en loyaal zijn" en dat ze de makers er op kunnen vertrouwen dat ze de beste keuzes maken voor de serie. Brian, die al vanaf de eerste aflevering aanwezig is, wordt ingesproken door Seth McFarlane zelf. De dood is dus een geheel creatieve keuze en niet een gevolg van een probleem achter de schermen, zoals bij Chef in South Park. TV zender FOX heeft al een video geüpload met enkele van de mooiste momenten van Brian uit zijn elf seizoenen in de serie.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

anonymous
26 november 2013, 15:20
Ja, las het op een site. Vindt het erg jammer maar gelukkig is er al een petitie gestart om Brian terug te brengen. Brian en Stewie waren altijd een Topteam
0
Log in om een reactie achter te laten