Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Vijfde seizoen voor Fargo

Vijfde seizoen voor Fargo

FX's bekroonde serie Fargo van maker Noah Hawley keert terug voor een vijfde seizoen.
Dit komt niet als een verrassing, aangezien Hawley (foto) hier erover al fluisterde toen het vierde seizoen met in de hoofdrol Chris Rock eindigde. Bovendien zei FX-chef John Landgraf tijdens de zomertour van het netwerk dat hij optimistisch en hoopvol was over een nieuw seizoen.



Seizoen vijf speelt zich af in 2019, met de media-release dat verteld: "Wanneer is een ontvoering geen ontvoering, en wat als je vrouw niet van jou is?" Hawley vertelde vorig jaar dat seizoen 5 eigentijds zou zijn.

"Ik denk niet dat iemand na de gebeurtenissen van de afgelopen jaren nog op dezelfde manier over Minnesota zal schrijven", vertelde Hawley ons in mei. "Het gaat zeker niet terug naar 'Oh kijk naar deze vrolijke, zorgeloze blanke mensen in hun kleine steden'."

FX Entertainment President Eric Schrier zei in een verklaring: "Noah en Warren hebben fans blij gemaakt en geïnspireerd door vier schitterende hoofdstukken van Fargo en we zijn verheugd om met onze partners bij MGM een nieuw hoofdstuk aan te kondigen van wat één van de beste en meest veelgeprezen serie.”

"Noah Hawley is een meesterlijke verteller die met succes vier volledig originele seizoenen heeft gemaakt van één van de meest briljante series op televisie", zegt Michael Wright, president van Scripted Television bij MGM. "We kunnen niet wachten om zijn visie voor seizoen vijf tot leven te zien komen met onze partners bij FX."

De eerste drie seizoenen zijn in Nederland te zien bij Netflix en de eerste vier seizoenen zijn te zien bij Videoland.
Video on youtube
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (3)

BlackBiker
10 maart 2022, 19:42
Helaas lijkt deze serie nu reddeloos verloren. De Minnesota charm was juist het aparte en leuke aan de film en de eerste drie seizoenen. Vorig jaar ging het al mis toen ze naar een stad gingen. Die afleveringen scoren qua waardering op IMDB gemiddeld een vol punt minder dan S1 t/m 3. En nu lijkt Hawley helemaal vol op het woke orgel te gaan.
Jammer. Er zal vast wel een publiek voor zijn, maar ik schaar mijzelf daar niet onder. Ik heb de fantastische film en de eerste drie seizoenen op het DVD schap staan en daar doe ik het wel mee.
0
Tjuz
11 maart 2022, 01:19
Lastig voor een anthologieserie om reddeloos verloren te zijn. Dat is het fijne aan dit formaat: elk seizoen kan het weer anders. Ik ben het er wel mee eens dat het vierde seizoen een grote stap terug was, al dan niet vanwege het anti-woke gezeur. Het was simpelweg een slechte verhaallijn vol met flinterdunne karakters. Het enige goede wat ik er zelf uit kon krijgen was het karakter van Jessie Buckley, Oraetta.
2
BlackBiker
11 maart 2022, 13:01
Klopt. Met een anthologieserie kan je elke keer weer alle kanten op. Maar gezien de teksten van Hawley heb ik er geen vertrouwen in dat hij de goede kant op gaat.
Ik heb van het vierde seizoen bijna niets gezien omdat mij al gelijk duidelijk was dat de "Coen Brothers" sfeer compleet was verdwenen. Eigenlijk mag het geen Fargo meer heten. Het heeft daar geen enkel raakvlak meer mee.
2
Log in om een reactie achter te laten