Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Vijfde seizoen Fargo krijgt startdatum en first-look foto's

Vijfde seizoen Fargo krijgt startdatum en first-look foto's

Het netwerk onthulde behalve een startdatum voor het nieuwe seizoen ook de eerste beelden en key art.
Bovendien onthulde FX meer details over het plot van de door Noah Hawley gecreëerde serie die voortkomt uit de met een Oscar bekroonde film van de Coen Brothers uit 1996. Er werd al eerder onthuld dat de nieuwste editie zich in 2019 afspeelt in Minnesota en North Dakota. Terwijl het vierde seizoen elf afleveringen telde, telt Fargo seizoen vijf er tien.

13938 Fargo s5 foto 1

Nadat een onverwachte reeks gebeurtenissen Dorothy 'Dot' Lyon (Juno Temple, Ted Lasso) in de problemen brengt met de autoriteiten, wordt deze schijnbaar typische huisvrouw uit het Midwesten plotseling teruggeworpen in een leven waarvan ze dacht dat ze het achter zich had gelaten.

Sheriff Roy Tillman (Jon Hamm, Good Omens) uit North Dakota is al lange tijd op zoek naar Dot. Als rancher, predikant en constitutionele wetsdienaar gelooft Roy dat hij de wet is en dus boven de wet staat.

Aan zijn zijde staat zijn trouwe maar waardeloze zoon, Gator (Joe Keery, Stranger Things), die wanhopig is om zichzelf te bewijzen tegenover zijn larger-than-life vader. Jammer genoeg is hij hopeloos. Dus als het op de jacht op Dot aankomt, schakelt Roy Ole Munch (Sam Spruell, Liar) in, een schimmige zwerver van mysterieuze afkomst.

Terwijl haar diepste geheimen zich beginnen te ontrafelen, probeert Dot haar familie af te schermen van haar verleden, maar haar liefhebbende, goedbedoelende echtgenoot Wayne (David Rysdahl, Black Mirror) blijft naar zijn moeder, Lorraine Lyon (Jennifer Jason Leigh, Atypical), rennen voor hulp. De 'Queen of Debt', CEO van het grootste incassobureau in het land, is niet onder de indruk van de keuze van haar zoon voor een vrouw en laat geen gelegenheid onbenut om haar afkeuring te uiten.

Maar wanneer Dot's ongewone gedrag de aandacht trekt van de hulpsheriff Indira Olmstead (Richa Moorjani, Never Have I Ever) van de politie van Minnesota en de hulpsheriff Witt Farr (Lamorne Morris, New Girl) van North Dakota, benoemt Lorraine haar bedrijfsjurist en belangrijkste adviseur, Danish Graves (Dave Foley, Young Sheldon), om haar schoondochter te helpen. Familie is tenslotte familie. Maar Dot heeft een griezelige gave om te overleven. En met haar rug tegen de muur staat ze op het punt om te laten zien waarom je een moeder Lyon nooit moet provoceren.

FX's vijfde seizoen van Fargo keert terug op dinsdag 21 november.

Fargo wordt geproduceerd door Peabody- en Emmy-winnende showrunner/schrijver/regisseur Hawley (Legion) en zijn productiebedrijf 26 Keys, uitvoerend producent Warren Littlefield (The Handmaid's Tale) en zijn productiebedrijf The Littlefield Company, evenals uitvoerende producenten Steve Stark, Kim Todd en Joel en Ethan Coen. De serie wordt geproduceerd door MGM Television en FX Productions, waarbij MGM Television de hoofdrol speelt. De serie wordt internationaal gedistribueerd door Amazon & MGM Studios Distribution.

Fargo heeft zes Primetime Emmy's gewonnen, waaronder Outstanding Miniseries in 2014.

Bekijk hieronder nog meer first-look foto's en key art voor het vijfde seizoen van Fargo.

13938 Fargo s5 foto 2

13938 Fargo s5 foto 3

13938 Fargo s5 foto 4

13938 Fargo s5 foto 5

13938 Fargo s5 foto 6

13938 Fargo s5 foto 7

13938 poster Fargo s5
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten