Leuk?
8
0
Bekijk stemmen

Interview met Victor van Fear The Walking Dead

Vorige week werd ik uitgenodigd door AMC om op bezoek te gaan bij de set van Fear The Walking Dead in Tijuana, Mexico. Naast een rondleiding op de set, waar ook andere bekende films zijn opgenomen zoals Titanic en Master and Commander, kreeg ik ook de gelegenheid om samen met andere media de cast van de serie te interviewen. Wat een gave ervaring!

In totaal mochten we drie acteurs interviewen. Deze interviews mogen wij nu publiceren, mits wij geen spoilers weggeven over wat er gaat gebeuren in de aankomende afleveringen. Er is dus het een en ander uitgeknipt. Het interview bevat overigens wel spoilers over wat reeds is uitgezonden, dus mocht je nog niet alles hebben gezien, wees gewaarschuwd!

Het tweede interview van de dag was met de scherpzinnige en vriendelijke Colman Domingo, die Victor Strand speelt in de serie.



Colman Domingo

Victor Strand


Je karakter is een van de meest mysterieuze karakters van de serie, hoe heb jij je voorbereid op Strand?
“Toen ik het eerste script las was het voor mij eigenlijk wel duidelijk. Hij gebruikt zijn woorden als wapens, dat vond ik erg interessant. Hij is erg rustig in de chaos om hem heen, als of hij weet wat er allemaal gaat gebeuren. Hij mysterieus omdat hij niet zoveel informatie over zichzelf weg geeft. Je moet het echt verdienen, het gaat er niet om of je lacht of aardig bent, maar wat je doet! Dat is veel belangrijker. Maar veel mensen weten niet of hij goed of slecht is. Alles wat hij zegt doet hij ook, hij zei dat hij een huis had en onderdak kon bieden, hij heeft een boot, hij heeft een plan. Alles wat hij zei is waar.”

Alles wat hij zegt is waar, maar toch vraag je het af of die wel de waarheid vertelt.
“Strand is heel goed in het lezen van mensen. Hij heeft de kracht dat hij het niet erg vindt wat andere mensen van hem vinden, of ze hem goed of slecht vinden. Waar hij heel goed in is om mensen te overtuigen zodat ze aan zijn kant staan.”

Wat zou je graag voor je karakter willen schrijven?
“We zijn daar nog steeds mee bezig. In seizoen 1 zou Abigail mijn dochter zijn en had ik een ex-vrouw die op de boot zou zijn. Maar toen ik de schrijvers ontmoette voor seizoen 2 zeiden ze dat het sterker en complexer zou zijn als Abigail een man zou zijn. Strand is iemand die net een stapje voorloopt, je denkt dat je hem kent en in de volgende aflevering flirt die met een vrouw. Strand is iemand die niet zo vaak voorkomt in de televisie wereld, één keer in de zoveel tijd. Ze geven mij erg veel om mee te spelen en denk dat iedere acteur de sprong in het diepe zou wagen voor dit complexe verhaal.”

Heb jij een rol model voor het creëren van Strand?
“Ik denk dat als er iemand zou zijn in de televisie wereld waar Strand het meeste op lijkt, dan zou hij het neefje van Frank Underwood (House of Cards) zijn. Ze zijn erg hetzelfde in zekere zin. Je blijft de Underwoods steunen, ook als ze onfrisse dingen doen. Maar door een of andere reden blijf je nieuwsgierig naar wat Frank allemaal van plan is. Hij is dus een soort van neefje. Ik heb niet echt een rol model voor Strand ik probeer mij echt te focussen op wat er voor hem geschreven is, niet wat ik voel of denk maar wat de schrijvers voor mij in gedachten hebben.”

Is het moeilijk om ‘jezelf’ niet in het karakter van Victor te stoppen?
“Ik denk dat je altijd wel een klein beetje van jezelf in het karakter stopt, of je het nou wil of niet. Ik denk dat ik de donkere dingen die ik mee heb gemaakt in mij leven als Colman er automatisch wel in stopt. Een journalist liet mij laatst een video zien van een interview die ik in London had gedaan en zei dat ik heel anders ben dan Victor Strand. En ik dacht ja! Tuurlijk! Ik ben een acteur en praat niet altijd met een lage stem (zoals Strand). Ik hou er van om een leuke dingen te doen en luister veel muziek, maar ik zou Victor kunnen zijn als er echt een zombie apocalyps komt.”

Dus je veroordeelt hem niet?
“Nee! Ik denk dat het belangrijk is dat je geen oordeel hebt over de karakters die je speelt. Ik moet van Victor Strand houden in alle opzichten, in zijn complexiteit, om hem te kunnen spelen. Ik denk dat Victor ook de andere karakters niet oordeelt, iedereen doet wat hij of zij moet doen in deze wereld.”

Als een zombie apocalyps echt zou gebeuren welke karakter past het beste bij jou persoonlijk?
“Ik denk dat Victor Strand echt bij mij past. Ik begrijp hem. Zelfs de beslissingen die hard zijn. Ik blijf vaak erg rustig en wacht niet af maar probeer zelf een oplossing te zoeken. Ik wil het zelf in de hand houden.”

Maar aan de andere kant zijn er mensen op de boot die ook controle hebben, of in ieder geval dat denken ze, maar op hetzelfde moment zeg je “het is mijn boot dus jullie doen wat ik zeg”.
“Ja dat klopt, hij zegt dat het zijn boot is en dat je moet doen wat hij zegt. Maar hij denkt strategisch en niet emotioneel. De rest is vooral aan het rennen van de besmette mensen en maken emotionele keuzes. Je hebt altijd iemand nodig in de groep die rustig blijft en dat is Victor, hij heeft een duidelijk plan. Dus dat hij het koord door sneed van de boot, omdat de jongen besmet is, vond ik logisch. En hij heeft duidelijk gezegd “geen andere mensen”. Omdat ze nog niet weten waar ze naar toe gaan, laten we het eerst met z’n achten uitzoeken voordat we allemaal andere mensen meenemen.”

Maar toen er andere mensen op de boot kwamen, toen vluchtte Victor, waarom?
“Oh dit is geweldig, ja, waarom vluchtte hij? Maar hij wou eerst helemaal niet vluchten, hij wou juist helpen door zijn machine geweer te pakken. Maar wie maakte hem kwetsbaar? Juist, Daniel! Want hij had het magazijn eruit gehaald. Dus ze lieten hem in de steek. Daardoor was het ieder voor zichzelf op dat moment. Hij had gewoon geen keuze. Hij wou ze wel helpen maar dat kon niet meer. Daarom vluchtte hij.”

Wat zag Victor in Nick in het eerste seizoen? Want hij is een junkie, hoe kan je zo’n iemand dan gebruiken?
“Dat is interessant, want waarom niet? Omdat hij een junkie is? Victor denkt altijd heel tactisch en iedereen heeft wel iets wat hij of zij mee kan nemen. Nick leeft al in een soort versie van deze wereld vanwege zijn drugsverslaving. Dus hij kan waarschijnlijk veel beter in deze wereld overleven omdat hij al in zijn eigen soort van nachtmerrie leeft. Dus hij kan mij goed helpen om bij mijn boot te komen. En hij is Frank Dillane. Als het einde van de wereld er zou komen, met wie zou je dan het liefst willen zijn, iemand die erg serieus is of iemand waar je ook af en toe mee kan lachen?”

Hoe lang zie jij zelf nog spelen als Victor Strand?
“Voor de rest van mijn leven... Haha nee dat niet. Maar het is een interessant karakter, en zo lang ze het uniek voor hem houden om het verhaal te kunnen vertellen dan wil ik graag zo lang mogelijk erbij blijven als dat de bedoeling is.”

Je zou ze niet vragen om jou te vermoorden?
“Nee, zeker niet! Ik zou dat pas doen als ik echt ongelukkig ben. Ik hou ervan om naar het werk te gaan en om met deze mensen te werken. Het karakter is echt heel interessant en zolang dat zo blijft wil ik er graag bij blijven voor zo lang het de bedoeling is. Ik ben nu erg gelukkig en hoop dat ik er nog lang bij mag blijven.”

Met wie is het het leukste om mee op stap te gaan?
“Frank! Frank Dillane! Ik hoefde er niet eens over na te denken. Frank is het leukst om mee op stap te gaan. Daarom ga ik eigenlijk niet zo vaak met hem op stap. Omdat het leeftijdsverschil bijna 20 jaar is, moet ik de volgende dag echt veel vitamines nemen.”


Later deze week wordt het laatste interviews met Alycia Debnam-Carey (Alicia Clark) gepubliceerd. Om het eerste interview met Mercedes Mason (Ofelia Salazar) te lezen, klik dan hier. Ik vond het een fantastische ervaring en er is een grote kans dat ik vaker wordt uitgenodigd voor dit soort set visits of interviews.
Vorige aflevering
The Road Ahead
The Road Ahead
08x12
Leuk?
8
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Fear The Walking Dead