Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Verslag vrijdag 24 mei Amsterdam Series Weekend

Verslag vrijdag 24 mei Amsterdam Series Weekend

Vrijdagavond 24 mei 2013 werd het startsein voor het eerste Nederlandse Series Weekend gegeven. Op het terrein van de Westergasfabriek te Amsterdam zijn voor de serieliefhebber een heel weekend lang series uit binnen- en buitenland te bekijken. Van Game of Thrones, met tevens een (losstaande) expositie in de stad (nog tot maandag 27 mei!), tot Borgen en Feuten en van huiskamergesprekken met Katja Schuurman tot een South Park Sing Along.

De frisse meiavond zorgde ervoor dat niet alles op het terrein even druk leek en mensen zich binnen aan de verschillende barretjes leken te verstoppen. Vanwege de kou had de organisatie tevens besloten de openlucht vertoningen van True Blood en Van God Los te verplaatsen naar een binnenlocatie. Geen uitpuilende rijen met kijkende mensen buiten dus, maar desalniettemin genoeg gezelligheid in de verschillende binnengelegenheden. Om half negen ging het festival van start met aflevering 1 en 2 van het derde seizoen van het Deense Borgen.

Later op de avond gingen tegelijkertijd drie marathonvoorstellingen van start: Feuten (seizoen 3), Overspel (seizoen 2) en Homeland (seizoen 1). Van de Feuten-crew waren onder andere Tim Murck (Olivier de Ruyter) Victoria Koblenko (Fleur Haverkamp) en Robert de Hoog (Vincent Francken) aanwezig. Tim Murck opende de seizoensmarathon waarover hij zei:
“Het gaat om bier, heel veel bier. Bij de een wat meer dan de ander. Het gaat over liefde en over vriendschap. En daarnaast over de voors en tegens van het behoren tot een vereniging.”

In een traditioneel iets uitlopende marathon kwamen spanning, romantiek, (onderbroeken)lol en een gezonde dosis studentenhumor voorbij. Kijk voor een volledige recensie van het derde seizoen van Feuten hier.
Eenmaal rond 03.30 uur terug in de buitenlucht hadden de gasten de mogelijkheid de after-premiere party te bezoeken. De meeste bezoekers kozen er echter voor de weg naar huis in te zetten wat na een spannende maar vermoeiende marathon ook prima te begrijpen was.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten