Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Morena Baccarin (Homeland) gaat hoofdrol spelen in eventuele spin-off van Fire Country

Morena Baccarin, onder andere bekend uit Homeland, zal verschijnen in een komende aflevering van Fire Country.

In de bewuste aflevering speelt Baccarin een sheriffpersonage dat haar eigen serie zou kunnen leiden. Baccarin zal een gastrol spelen in de aflevering van seizoen twee met een optie om de hoofdrolspeelster te worden in een mogelijke spin-off serie. Net als de hoofdserie zou de voorgestelde afsplitsing geproduceerd worden door CBS Studios.

In Fire Country speelt Max Thieriot de hoofdrol als een jonge veroordeelde die op zoek is naar verlossing en een kortere gevangenisstraf door deel te nemen aan een vuurbestrijdingsprogramma in zijn landelijke woonplaats Edgewater in Noord-Californië.



In de geplande spin-off aflevering, die later in het seizoen wordt uitgezonden, speelt Baccarin (foto) Mickey, al vijftien jaar hulpsheriff bij de sheriff die elke hoek van Edgewater kent ... en elk van zijn inwoners. Dit is haar stad en ze is er erg beschermend over.

Baccarin kwam vanaf het begin naar voren als topkeuze voor de rol en is er al vóór de feestdagen voor in onderhandeling. De actrice, bekend van haar hoofdrollen in de Deadpool- en Firefly/Serenity-franchises, ontving een Emmy-nominatie voor haar rol in Showtime's Homeland. Ze speelde ook in het ABC sci-fi drama V (2009) en Fox's Gotham en was onlangs hoofdrolspeelster in de NBC thriller heist serie The Endgame. Op CBS was ze te zien in de succesvolle misdaadserie The Mentalist.

De aflevering waarin de sheriff centraal staat, wordt niet beschouwd als een achterdeurpilot, want bronnen vertellen dat het project naar verwachting nog een ontwikkelingsfase zal doorlopen voordat er een mogelijke serieorder komt, maar de ontvangst zal waarschijnlijk de sleutel zijn voor de kansen van de afsplitsing om verder te gaan. Een vertegenwoordiger van CBS weigerde commentaar.

De beslissing van CBS om een Fire Country spin-off te onderzoeken is niet verrassend, gezien het feit dat het drama vorig seizoen de meest bekeken nieuwe serie was, met gemiddeld acht miljoen kijkers per aflevering, tien miljoen in live+35 multi-platform.

CBS president en CEO George Cheeks zinspeelde op de mogelijkheid van een Fire Country spin-off tijdens een gesprek met Peter White van Deadline in juni op het Banff World Media Festival.

"We richten ons op franchises met een grote aantrekkingskracht," zei Cheeks. "De beste serie van dit seizoen was Fire Country, dat zich volledig leent om een heel nieuw universum op te bouwen... Het werd heel duidelijk dat de serie niet alleen speciaal was, maar dat het ook voelde alsof dit een geweldig voorbeeld zou kunnen zijn van hoe we een franchise vanaf nul zouden kunnen opbouwen. En dus had ik zoiets van, 'jongens, gefeliciteerd, ik sta achter jullie. Laten we nu beginnen te praten over ideeën voor nieuwe uitbreidingen. Ze hebben al een paar geweldige bedacht."

CBS heeft voor volgend seizoen al twee andere spin-offseries op de planning staan, een NCIS-prequel over de jonge Gibbs en een Young Sheldon-prequel rond Georgie & Mandy.

Fire Country, van Jerry Bruckheimer Television en CBS Studios, is geïnspireerd op Thieriot's ervaringen toen hij opgroeide in Fire Country en komt voort uit een origineel idee van de acteur, die ook het verhaal voor de pilot heeft geschreven met de schrijvers Tony Phelan en Joan Rater. De drie produceren samen met showrunner Tia Napolitano en Jerry Bruckheimer en KristieAnne Reed van JBTV.

Het aankomende tweede seizoen van Fire Country - ingekort en vertraagd vanwege de stakingen - gaat vrijdag 16 februari van start.
Vorige aflevering
I Do
I Do
02x10
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_JanWillemK
25 jan 2024 18:24 -
Morena Baccarin, zeer leuke actrice om naar te kijken. Ze heeft toch een uitstekende bijdrage geleverd aan onder andere Firefly, V, Gotham, de Deadpool films, Homeland en The Endgame.
Reageer
Fire Country