Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Jared Padalecki gaat gastrol spelen in Fire Country met mogelijkheid tot spin-off

Jared Padalecki keert terug op het kleine scherm voor een gastrol in Fire Country, met een mogelijke spin-off daarna voor hem.

De voormalige hoofdrolspeler uit Supernatural, die vier seizoenen lang de hoofdrol heeft gespeeld in Walker, is aangetrokken voor een gastrol van drie afleveringen in het aankomende derde seizoen van de populaire dramaserie Fire Country van CBS, met Max Thieriot als hoofdrolspeler en uitvoerend producent.



Padalecki (foto) zal Camden spelen, een SoCal brandweerman en buitenbeentje met een surfer branie die een kracht is om rekening mee te houden en onmiddellijk Bode's (Thieriot) ruwe talent herkent.

De deal met Fire Country-producent CBS Studios is strikt voor de terugkerende rol, aldus bronnen. Gezien Padalecki's status als populaire hoofdrolspeler met twee succesvolle series op zijn naam, wordt er gefluisterd dat er een mogelijkheid is dat de gastrol leidt tot een nieuwe spin-off met hem als hoofdrolspeler, die aansluit op het aankomende Sheriff Country.

Bronnen benadrukken dat het idee nog in de kinderschoenen staat. En net als de NCIS-franchise, die zijn oorsprong vindt op CBS en vier binnenlandse afsplitsingen heeft gegenereerd op het netwerk, maar ook is uitgebreid naar streaming met de nieuwste spin-off, NCIS: Tony & Ziva (evenals de streaming/uitgezonden NCIS: Sydney), zou een nieuwe Fire Country spin-off voor uitzending of streaming kunnen zijn. Vertegenwoordigers van CBS en CBS Studios weigerden commentaar.

Fire Country, dat in zijn eerste seizoen de best bekeken nieuwe televisieserie was, werd door de leiding van CBS al snel gezien als een potentiële franchise die meerdere spin-offs zou kunnen voortbrengen.

"We richten ons op franchises met een grote aantrekkingskracht," zei CBS president en CEO George Cheeks in juni 2023. "De beste serie van dit seizoen was Fire Country, dat zich volledig leent voor het uitbouwen van een heel nieuw universum. Het werd heel duidelijk dat de serie niet alleen speciaal was, maar dat het ook echt voelde alsof dit een geweldig voorbeeld zou kunnen zijn van hoe we een franchise vanaf nul zouden kunnen opbouwen."

De eerste Fire Country spin-off, Sheriff Country met Morena Baccarin in de hoofdrol, die begon als een geplande spin-off aflevering van de moederserie in het afgelopen seizoen, werd onlangs in serie opgenomen voor 2025-26. Padalecki in de kudde houden is een prioriteit voor CBS Studios na het einde van het CW-drama Walker, waarin hij de hoofdrol speelde en uitvoerend producent was, wat leidde tot het creëren van de mogelijkheid voor hem in Fire Country. Walker werd om financiële redenen gecanceld, ondanks dat het de best bekeken serie van het netwerk was.

Fire Country heeft gemiddeld meer dan tien miljoen kijkers per aflevering op meerdere platforms. (Live+35-dagen op Paramount + en CBS TVE)

Het eerste seizoen kwam 1 augustus beschikbaar op Netflix in de VS en staat nu al op #3 in de dagelijkse ranglijst van de streamer. Dit is een extra binnenlands streamingvenster voor Fire Country, waarvan de eerste twee seizoenen op Paramount+ staan. Het is ontworpen om de serie extra aandacht te geven in de aanloop naar de start van seizoen drie op CBS op vrijdag 18 oktober.

De serie, van makers en uitvoerend producenten Tony Phelan, Joan Rater en Thieriot, is geïnspireerd door Thieriot's ervaringen toen hij opgroeide in Noord-Californië. De serie volgt Bode Donovan (Thieriot), een jonge veroordeelde die op zoek is naar verlossing en een verkorte gevangenisstraf door deel te nemen aan een vuurbestrijdingsprogramma in Noord-Californië, waardoor hij wordt teruggestuurd naar zijn geboorteplaats.

Billy Burke, Kevin Alejandro, Diane Farr, Stephanie Arcila, Jordan Calloway en Jules Latimer spelen ook mee. Tia Napolitano, die ook als showrunner optreedt, produceert samen met Jerry Bruckheimer en KristieAnne Reed van Jerry Bruckheimer Television.

Sinds het einde van Walker heeft Padalecki ook een rol besproken in het komende vijfde en laatste seizoen van Prime Video's The Boys, ontwikkeld en geproduceerd door Supernatural-bedenker Eric Kripke.
Vorige aflevering
I Do
I Do
02x10
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Fire Country