Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

For All Mankind vernieuwd met een vijfde seizoen en spin-off Star City op komst

Apple TV+ is nog niet klaar met het verkennen van de diepten van de ruimte.

De streamer heeft de dramaserie For All Mankind vernieuwd met een vijfde seizoen. Daarnaast heeft Apple TV+ groen licht gegeven voor een spin-offserie getiteld Star City, ook van makers Ronald D. Moore, Matt Wolpert en Ben Nedivi.

For All Mankind

Apple beweert dat Star City een "stuwende paranoïde thriller" is die een sleutelmoment in de alternatieve geschiedenis van de ruimterace verkent - toen de Sovjet-Unie de eerste natie werd die een man op de maan zette. Maar deze keer wordt het verhaal van achter het IJzeren Gordijn verkend, waarbij het leven wordt getoond van de kosmonauten, de ingenieurs en de inlichtingenofficieren die deel uitmaakten van het Sovjet-ruimtevaartprogramma, en de risico's die ze allemaal namen om de mensheid vooruit te helpen.

"Onze fascinatie voor het Sovjet-ruimtevaartprogramma is met elk seizoen van For All Mankind gegroeid," zeiden Wolpert en Nedivi in een verklaring. "Hoe meer we te weten kwamen over deze geheime stad in de bossen buiten Moskou waar de Sovjet-kosmonauten en -ingenieurs werkten en leefden, hoe meer we dit verhaal over de andere kant van de ruimterace wilden vertellen. We kunnen niet enthousiaster zijn dan samen met onze partners bij Apple en Sony verder te bouwen aan het alternatieve geschiedenisuniversum van For All Mankind."

Matt Cherniss, hoofd programmering van Apple TV+, voegt hieraan toe: "Met elk nieuw seizoen blijft For All Mankind een fascinerende wereld opbouwen en een wereldwijd publiek veroveren door middel van verhalen van hoge kwaliteit die zo vakkundig zijn ontwikkeld door Ron, Matt en Ben. Er valt nog zoveel te ontdekken en we kunnen niet wachten om samen met onze partners bij Sony in het volgende hoofdstuk van het meeslepende For All Mankind-universum te duiken.

Seizoen vier van For All Mankind begint acht jaar na de gebeurtenissen van seizoen drie. Happy Valley heeft zijn aanwezigheid op Mars snel uitgebreid door voormalige vijanden in partners te veranderen. Nu 2003, is de focus van het ruimteprogramma gericht op het vangen en ontginnen van zeer waardevolle, mineraalrijke asteroïden die de toekomst van zowel de Aarde als Mars zouden kunnen veranderen. Maar sluimerende spanningen tussen de bewoners van de nu uitdijende internationale basis dreigen alles waar ze naartoe werken teniet te doen.

De cast bestaat uit Joel Kinnaman, Wrenn Schmidt, Krys Marshall, Edi Gathegi, Cynthy Wu, Coral Peña, Toby Kebbell, Tyner Rushing, Daniel Stern en Svetlana Efremova.

Naast showrunners zijn Wolpert en Nedivi de uitvoerende producenten van Star City, samen met Moore en Maril Davis van Tall Ship Productions. Alle vier zijn ook uitvoerend producent van For All Mankind, dat Wolpert en Nedivi ook showrunnen. David Weddle, Bradley Thompson, Seth Edelstein en Kira Snyder produceren ook For All Mankind.

Beide series worden geproduceerd voor Apple TV+ door Sony Pictures Television.
Vorige aflevering
Perestroika
Perestroika
04x10
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
For All Mankind