Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

Foundation (2021); Apple+ TV kondigt teaser en premièredatum aan

Apple TV+ heeft een nieuwe teaser en premièredatum onthuld voor de aankomende sciencefictionserie Foundation (2021), met in de hoofdrol Jared Harris en Lee Pace (Halt & Catch Fire).
Foundation (2021) is gebaseerd op de gelijknamige romanreeks van Isaac Asimov. De serie van tien afleveringen vertelt het epische verhaal van The Foundation, een bende ballingen die ontdekken dat de enige manier om het Galactische Rijk te redden van vernietiging is om het te trotseren. De serie is afkomstig van showrunner en uitvoerend producent David S. Goyer (Da Vinvi's Demons).


Lee Pace

Wanneer de revolutionair Dr. Hari Seldon (Harris, Chernobyl, foto) de naderende val van het rijk voorspelt, wagen hij en een groep trouwe volgelingen zich naar de verre uithoeken van de Melkweg om The Foundation op te richten in een poging de toekomst van de beschaving te herbouwen en te behouden. Woedend door Hari's beweringen, vrezen de heersende Cleons - een lange rij keizerklonen - dat hun greep op de Melkweg kan verzwakken omdat ze gedwongen worden rekening te houden met de mogelijke realiteit van het voor altijd verliezen van hun nalatenschap.



Foundation (2021) wordt voor Apple geproduceerd door Skydance Television met Robyn Asimov, Josh Friedman, Cameron Welsh, David Ellison, Dana Goldberg en Bill Bost als uitvoerende producenten.

In de serie spelen onder andere ook Lou Llobell, Leah Harvey, Laura Birn, Terrence Mann, Cassian Bilton en Alfred Enoch ene rol. Apple TV+ brengt de eerste drie afleveringen uit op de premièredatum op 24 september en brengt elke vrijdag een nieuwe aflevering uit.

Video on youtube
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

BlackBiker
29 juni 2021, 12:33
Het is inmiddels best lang geleden dat ik Asimov's Foundation serie heb gelezen. Maar ik weet nog dat ik dat toen erg goed vond. Dus ik ben heel benieuwd naar deze serie. Misschien pak ik de boeken nog wel op voor ik hem ga kijken. Ik weet nog wel dat de hele serie duizenden jaren beslaat en draait om de toekomst berekeningen (voorspellingen) van wiskundige Hari Seldon.

En Jared Harris is altijd plus 1 :-)
0
Log in om een reactie achter te laten