Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Foundation (2021) vernieuwd met een derde seizoen door Apple TV+

Apple TV+ heeft de epische saga Foundation (2021) vernieuwd met een derde seizoen.

Foundation (2021), gebaseerd op de trilogie van Isaac Asimov, met in de hoofdrollen Jared Harris en Lee Pace, vertelt de epische saga van The Foundation, een bende ballingen die ontdekt dat de enige manier om het Galactische Rijk van de ondergang te redden is door het te trotseren. De serie is afkomstig van showrunner en uitvoerend producent Goyer en Skydance Television.

Foundation (2021)

"Ik ben erg blij dat Apple ons de kans heeft gegeven om de baanbrekende galactische saga van Asimov verder te vertellen. Deze keer staat er nog meer op het spel voor Foundation en Empire, nu de Mule centraal staat, samen met fan-favorieten Bayta, Toran, Ebling en Magnifico Giganticus", aldus showrunner en uitvoerend producent David S. Goyer.

In het tweede seizoen van Foundation (2021), dat de kijkers meer dan een eeuw na de seizoensfinale brengt, stijgt de spanning in het hele sterrenstelsel. Terwijl de Cleons zich ontrafelen, beraamt een wraakzuchtige koningin een plan om Empire van binnenuit te vernietigen. Hari, Gaal en Salvor ontdekken een kolonie Mentalics met psionische gaven die de psychogeschiedenis dreigen te veranderen. De Foundation is de religieuze fase ingegaan, waarin de Kerk van Seldon wordt verspreid over de Outer Reach en de Tweede Crisis wordt uitgelokt: oorlog met het Rijk.

De monumentale adaptatie van Foundation (2021) vertelt de verhalen van vier cruciale individuen die ruimte en tijd overstijgen terwijl ze dodelijke crises, verschuivende loyaliteiten en gecompliceerde relaties overwinnen die uiteindelijk het lot van de mensheid zullen bepalen.

"We zijn allemaal ongelooflijk onder de indruk van de ambitieuze, actievolle en fantasierijke adaptatie die David en de rest van dit getalenteerde creatieve team en de cast vanaf dag één tot leven hebben gebracht met deze eersteklas sciencefictionserie", aldus Matt Cherniss, hoofd programmering van Apple TV+. "Foundation (2021) zo'n wereldwijde hit te zien worden, is meer dan opwindend. Het publiek over de hele wereld blijft week na week geboeid door deze dramatische en meeslepende reis om de mensheid te redden. We kunnen niet wachten om iedereen te laten ervaren wat de oude en nieuwe personages in seizoen drie te wachten staat."

Naast Pace en Harris spelen Lou Llobell, Leah Harvey, Laura Birn, Cassian Bilton, Terrence Mann, Isabella Laughland, Kulvinder Ghir, Ella-Rae Smith, Holt McCallany, Rachel House, Nimrat Kaur, Ben Daniels en Dimitri Leonidas mee in Foundation (2021).

Foundation (2021) wordt voor Apple geproduceerd door Skydance Television en geleid door showrunner en uitvoerend producent Goyer. Alex Graves, David Ellison, Dana Goldberg, Bill Bost en Robin Asimov zijn ook uitvoerend producent.
Video on youtube
Vorige aflevering
Creation Myths
Creation Myths
02x10
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Foundation (2021)