Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Troy Kutsur gecast in derde seizoen van Foundation (2021)

Troy Kutsur gecast in derde seizoen van Foundation (2021)

Troy Kotsur, die een Oscar won voor zijn rol in CODA, gaat terug naar Apple. Kotsur doet mee aan het derde seizoen van Foundation (2021).
Het nieuws komt op het moment dat de serie, die van Skydance TV komt, weer in productie gaat nadat het opnieuw was uitgesteld door problemen met budgettering en fysieke productie. De productie in Tsjechië en Polen werd vervolgens verschoven naar 6 maart.

In het sciencefictiondrama spelen Jared Harris en Lee Pace de hoofdrollen.



Kotsur (foto) speelt de rol van Preem Palver, de leider van een planeet vol mediums. Kotsur is doof geboren, maar dat belette hem niet om een succesvol acteur te worden. Hij won voor zijn rol in CODA zowel een Oscar als een British Academy Film Award, een Critics' Choice Award en een Screen Actors Guild Award. Op seriegebied had Kotsur gastrollen in onder andere The Mandalorian, Criminal Minds en CSI: NY.

Foundation (2021) is gebaseerd op de trilogie van Isaac Asimov en vertelt de saga van The Foundation, een groep bannelingen die ontdekt dat de enige manier om het Galactische Rijk van de ondergang te redden is door het te trotseren. Het volgt de verhalen van vier cruciale individuen die ruimte en tijd overstijgen terwijl ze dodelijke crises, verschuivende loyaliteiten en gecompliceerde relaties overwinnen die uiteindelijk het lot van de mensheid zullen bepalen.

Naast Pace en Harris spelen Lou Llobell, Leah Harvey, Laura Birn, Cassian Bilton, Terrence Mann, Isabella Laughland, Kulvinder Ghir, Ella-Rae Smith, Holt McCallany, Rachel House, Nimrat Kaur, Ben Daniels en Dimitri Leonidas mee in Foundation (2021).

Foundation (2021) wordt voor Apple geproduceerd door Skydance Television. David S. Goyer, die als showrunner optreedt, produceert samen met Alex Graves, David Ellison, Dana Goldberg, Bill Bost en Robin Asimov.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

BlackBiker
6 maart 2024, 18:29
Deze bewering klopt niet: "Foundation (2021) is gebaseerd op de trilogie van Isaac Asimov". Want binnen een paar afleveringen in seizoen 1 is het verhaal uit de boeken al grotendeels losgelaten en is men een compleet eigen koers gaan varen. Je kunt hooguit zeggen dat de serie is geïnspireerd door de boeken.
Speelt Jared Harris trouwens wel zo'n grote rol? Een hoofdrol? Want volgens de boeken is zijn personage al lang dood en komt het nog maar één keer in de zoveel honderd jaar terug als hologram.
2
Log in om een reactie achter te laten