Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Acht acteurs gecast voor het derde seizoen voor Apple TV's Foundation (2021)

Apple TV+ heeft de ensemblecast voor seizoen drie van de sciencefictionserie Foundation (2021) aangevuld met nieuwe vaste castleden.

Game of Thrones en Borgen-acteur Pilou Asbæk voegt zich bij de serie in een recasting als Warlord aka The Mule, en neemt de rol over van Mikael Persbrandt, die in seizoen twee een terugkerende personage was.

15047 Cast Foundation

Asbæk (foto, tweede van links) voegt zich bij (met de klok mee op de foto) Emmy-winnares Cherry Jones, Leo Bill, Brandon P. Bell, Yootha Wong-Loi-Sing, Cody Fern, Synnøve Karlsen en Tómas Lemarquis naast de terugkerende hoofdrolspelers Lee Pace en Jared Harris.

Ze voegen zich bij twee eerder aangekondigde nieuwe toevoegingen: Oscar-winnaar Troy Kotsur en Alexander Siddig. Foundation (2021) is afkomstig van serie co-ontwikkelaar/uitvoerend producent/showrunner David S. Goyer.

De serie is gebaseerd op de trilogie van Isaac Asimov en vertelt de saga van The Foundation, een groep bannelingen die ontdekt dat de enige manier om het Galactische Rijk van de ondergang te redden is door het te trotseren. Het volgt de verhalen van vier cruciale individuen die ruimte en tijd overstijgen terwijl ze dodelijke crises, wisselende loyaliteiten en gecompliceerde relaties overwinnen die uiteindelijk het lot van de mensheid zullen bepalen.

Seizoen twee, dat in september 2023 werd afgesloten, begon meer dan een eeuw na de finale van seizoen één, waarbij de spanning in het hele heelal toenam. Terwijl de Cleons zich ontrafelen, beraamt een wraakzuchtige koningin een plan om Empire van binnenuit te vernietigen. Hari, Gaal en Salvor ontdekken een kolonie Mentalics met psionische gaven die de psychohistorie dreigen te veranderen. De Foundation is de religieuze fase ingegaan en verspreidt de Kerk van Seldon over de Outer Reach en zet aan tot de Tweede Crisis: oorlog met het Empire.

Jones speelt Foundation-ambassadeur Quent, Karlsen speelt Bayta Mallow, Fern is Toran Mallow, Bell speelt Han Pritcher, Lemarquis portretteert Magnifico Giganticus, Wong-Loi-Sing is Song en Bill speelt Mayor Indbur.

Foundation (2021) wordt geproduceerd door Skydance Television en wordt geleid en geproduceerd door Goyer. Bill Bost, Jane Espenson, Leigh Dana Jackson, Roxann Dawson, David Ellison, Dana Goldberg, Matt Thunell en Robyn Asimov zijn ook uitvoerend producent.

Jones speelt in veel films en series. Zo had zij vaste rollen in de gelimiteerde series Five Days at Memorial en Defending Jacob van Apple TV+ en een rol in de anthologie-miniserie Extrapolations, eveneens van Apple TV+.

Bill was te zien als Henry Grey in Becoming Elizabeth, de historische dramaserie van Starz over Koningin Elizabeth I. Ook speelde hij met Tom Hardy in Taboo (2017) van BBC/FX en het historische BBC-drama The White Queen.

Bell speelde een rol in de Channel 4-serie Traitors en was te zien als Troy Fairbanks in Dear White People van Netflix, een rol die hij eerder speelde in de filmversie uit 2014.

De Nederlandse Wong-Loi-Sing speelde een rol in Prime Video's Modern Love Amsterdam en de Nederlandse serie Santos van BNNVARA.

Fern had een vaste rol in FX-horror anthologieserie American Horror Story: 1984 en American Horror Story: Apocalypse. Ook was hij te zien in het laatste seizoen van House of Cards (2013).

Karlsen speelde onlangs een terugkerende rol in Bodies (2023) van Netflix. Eerder speelde ze in de Sky Max-serie The Midwich Cuckoos en de Itiliaanse serie Medici: Masters of Florence van Rai 1.

Tómas Lemarquis speelde voornamelijk filmrollen. Zo was hij te zien in Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga en X-Men: Apocalypse.
Vorige aflevering
Creation Myths
Creation Myths
02x10
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Foundation (2021)