Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Apple TV+ deelt first-look foto's van Franklin met Michael Douglas als Bejamin Franklin

Franklin komt in april naar Apple TV+. De streamingdienst kondigde vorige week de premièredatum van de gelimiteerde serie aan met het vrijgeven van first-look foto's.

Michael Douglas produceert en speelt de hoofdrol in de acht afleveringen durende serie die gebaseerd is op het boek van Stacy Schiff, A Great Improvisation: Franklin, France, and the Birth of America.

De gelimiteerde serie volgt het leven van grondlegger, filosoof en uitvinder Benjamin Franklin, met in de hoofdrollen Douglas (The Kominsky Method), Noah Jupe (The Undoing), Thibault de Montalembert (Dix pour cent), Daniel Mays (Temple), Ludivine Sagnier (Lupin), Eddie Marsan (The Power), Assaad Bouab (Bad Sisters), Jeanne Balibar (Irma Vep) en Théodore Pellerin (On Becoming A God In Central Florida).

Franklin

Apple TV+ onthulde meer over de serie in onderstaand persbericht:

"Vandaag, tijdens de 2024 Winter Television Critics Association perstour, kondigde Apple TV+ aan dat Franklin, een nieuwe gelimiteerde serie met in de hoofdrol Michael Douglas, winnaar van de Academy, Emmy en AFI Lifetime Achievement Award, wereldwijd in première zal gaan op Apple TV+ met de eerste drie afleveringen van het achtdelige seizoen op vrijdag 12 april, gevolgd door elke vrijdag een nieuwe aflevering tot en met 17 mei 2024.

Gebaseerd op het boek van Pulitzer Prize winnaar Stacy Schiff, A Great Improvisation: Franklin, France, and the Birth of America, verkent Franklin het spannende verhaal van de grootste gok in de carrière van Benjamin Franklin.

In december 1776 is Franklin wereldberoemd vanwege zijn elektrische experimenten, maar zijn passie en kracht worden op de proef gesteld wanneer hij - terwijl het lot van de Amerikaanse onafhankelijkheid op het spel staat - begint aan een geheime missie naar Frankrijk.

Op zeventigjarige leeftijd, zonder enige diplomatieke opleiding, overtuigt Franklin een absolute monarchie om het Amerikaanse experiment in democratie te steunen. Dankzij zijn roem, charisma en vindingrijkheid was Franklin Britse spionnen, Franse informanten en vijandige collega's te slim af. Zo slaagde hij erin de Frans-Amerikaanse alliantie van 1778 en het vredesverdrag met Engeland in 1783 tot stand te brengen.

De acht jaar durende Franse missie staat bekend als Franklins belangrijkste dienst aan zijn land, zonder welke Amerika de Revolutie niet had kunnen winnen. Diplomaten en historici beschouwen het nog steeds als de grootste dienstreis van een ambassadeur in de geschiedenis van onze natie.

Het drama heeft ook Noah Jupe als Temple Franklin, Thibault de Montalembert als Comte de Vergennes, Daniel Mays als Edward Bancroft, Ludivine Sagnier als Madame Brillon, Eddie Marsan als John Adams, Assaad Bouab als Beaumarchais, Jeanne Balibar als Madame Helvetius en Theodore Pellerin als Markies de Lafayette.

Naast Douglas bestaat het creatieve team uit de Emmy- en WGA Award-winnende schrijver en uitvoerend producent Kirk Ellis (John Adams) en de Emmy, WGA en Pulitzer Prize Award-genomineerde schrijver en uitvoerend producent Howard Korder (Boardwalk Empire). Emmy en DGA Award-winnende regisseur Tim Van Patten (Masters of the Air, The Sopranos) treedt op als regisseur en uitvoerend producent. Richard Plepler produceert via zijn EDEN Productions, Tony Krantz via Flame Ventures, Philippe Maigret en Mark Mostyn produceren ook. Stacy Schiff is ook co-uitvoerend producent. Franklin is een coproductie van ITV Studios America en Apple Studios.

Hieronder kun je nog een first-look foto voor Franklin bekijken.

Franklin
Vorige aflevering
Think of Three Things
Think of Three Things
01x08
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Franklin