Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Eerste trailer beschikbaar voor Apple TV's Franklin met Michael Douglas

De Academy Award-winnaar speelt de rol van grondlegger Benjamin Franklin in de nieuwe gelimiteerde serie van Apple TV+.

Amerika staat op een kantelpunt en de toekomst ligt in handen van Michael Douglas in een gloednieuwe historische serie van Apple TV+.

In Franklin brengt Douglas, 79 jaar, Benjamin Franklin tot leven als de grondlegger in 1776 naar Frankrijk reist om het land over te halen de inspanningen van de Verenigde Staten in de Amerikaanse Revolutie te steunen.

Franklin

"Het Congres heeft me hierheen gestuurd als vertegenwoordiger van de Verenigde Staten om Frankrijk over te halen mee te doen in onze oorlog tegen Engeland," zegt hij als de trailer begint, waarmee hij de toon zet voor het achtdelige drama dat de loop volgt van een van de meest invloedrijke figuren in de Revolutionaire Oorlog. "Amerika heeft mannen, geld en wapens nodig. Zonder jullie hulp zullen de Verenigde Staten eindigen voordat ze begonnen zijn."

Benjamin neemt zijn kleinzoon, Temple Franklin (Noah Jupe), mee op reis, die uiteindelijk acht jaar duurt.

"Grootvader, hoe lang moeten we blijven?" vraagt Temple in de trailer, waarop Benjamin antwoordt: "Totdat we Frankrijk aan onze kant hebben, of we worden opgehangen." Temple vraagt: "Is er een derde keuze?"

Volgens een beschrijving van de streamer is de serie gebaseerd op Stacy Schiff's Pulitzer Prize-winnende boek A Great Improvisation: Franklin, France, and the Birth of America - "het spannende verhaal van de grootste gok in Benjamin Franklins carrière" als hij zijn geheime missie in Frankrijk begint, met het lot van de Verenigde Staten in gevaar.

Uiteindelijk slaagt Franklin in zijn missie en overtuigt hij de Franse monarchie om "het Amerikaanse experiment in democratie te steunen", maar de reis is niet zonder uitdagingen.

Benjamin heeft te maken met spionnen en verraders - "Iemand bespioneert ons", waarschuwt Temple in de trailer - en er staan levens op het spel terwijl hij zijn diplomatieke wapens zo verstandig mogelijk hanteert. Zoals Douglas' Benjamin uitlegt, ondanks zijn gebrek aan ervaring in deze delicate kunst: "Diplomatie mag nooit een belegering zijn, maar een verleiding".

De uitvinder, die wordt gezien als de vader van de elektriciteit, is bereid zichzelf op te offeren - en zijn kleinzoon trouwens ook - om zich te verzekeren van Franse steun, maar hij stuit op grote weerstand.

Frankrijk heeft er niets bij te winnen om zich bij Amerika aan te sluiten," vertelt een Fransman hem in de trailer. "De Britten zullen jullie verslaan. Het kan ons geld kosten. Het zal jullie meer kosten." "Als de prijs ons leven is, dan betalen we die," antwoordt Franklin.

Terwijl de uitdagingen zich opstapelen en de klok blijft tikken, zegt de zeventigjarige uitvinder over zijn inspanningen: "Ik weet niet wie ik kan vertrouwen. Ik ben hier om mijn land te helpen, maar de tijd dringt."

De acht afleveringen tellende serie vertelt het verhaal van Benjamins "meest vitale dienst aan zijn land".

"Diplomaten en historici beschouwen het nog steeds als de grootste dienstreis van een ambassadeur in de geschiedenis van onze natie, want zonder Franse hulp had Amerika de revolutie niet kunnen winnen", aldus een persbericht.

Als gevolg van Franklins inspanningen zorgde hij voor de Frans-Amerikaanse alliantie van 1778 en het vredesverdrag met Groot-Brittannië in 1783, waardoor Amerika in de 18e eeuw een baken van democratie werd.

In Franklin spelen ook Daniel Mays als Edward Bancroft, Thibault de Montalembert als Comte de Vergennes, Ludivine Sagnier als Madame Brillon, Eddie Marsan als John Adams, Assaad Bouab als Beaumarchais, Jeanne Balibar als Madame Helvetius en Theodore Pellerin als Marquis de Lafayette.

De eerste drie afleveringen van Franklin gaan op vrijdag 12 april in première op Apple TV+. De resterende afleveringen worden elke vrijdag uitgezonden tot en met 17 mei.
Vorige aflevering
Think of Three Things
Think of Three Things
01x08
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Franklin