Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Ófærd - Seizoen 1
6.5
Natasha Slagter geeft Ófærd - Seizoen 1 een 6.5.

Ófærd - Seizoen 1

Naar Ófærd kijk je misschien niet voor de ijzingwekkende spanning, maar de prachtige rauwe landschappen van IJsland maken veel goed.
Ófærd is een nieuwe serie maar had net zo goed het derde seizoen van de IJslandse hitserie Trapped (Ófærd) kunnen zijn. De makers en hoofdrolspelers, detectives Andri en Hinrika, bleven gelukkig hetzelfde. Als je veel IJslandse series kijkt, ken je de naam van regisseur Baltasar Kormákur wel. Hij was ook verantwoordelijk voor Katla. Andri wordt gespeeld door Olafur Darri Olafsson. Een altijd goed acterende oermens die de hoofdrol speelde in the Minister (Ráðherrann). Netflix benadrukt trouwens dat dit echt het vervolg op Trapped is.

In Entrapped raken Andri en Hinrika betrokken bij een hoogoplopend conflict tussen een vreedzame sekte en een motorbende, die ruzie hebben over een ‘heilig’ grondgebied. Hun conflict escaleert verder als een van de sekteleden wordt vermoord. De miniserie heeft zes afleveringen, dus ik zal niet te veel uitweiden zonder te spoileren.

[image-373505]

Entrapped is een weinig origineel misdaaddrama

Als je Trapped hebt gezien, herken je dingen uit de vorige seizoenen. Verder is Entrapped een nieuw verhaal. Naast de moord op een van de sekteleden gaat het ook over een eerdere moord, die niet opgelost is. Al met al is het een redelijk verhaal, waarbij in de laatste aflevering nog even die moord moet worden opgelost. Dat voelt een beetje afgeraffeld. De motorbende handelt in drugs en bij de sekte is sprake van ongewenste intimiteiten. Ook behoorlijk clichématig.

Maar zoals meerdere IJslandse series maakt de regisseur goed gebruik van de natuurlijke schoonheid, of moet ik zeggen rauwheid, van IJsland. Wees niet bang voor Ontdek-je-Plekje-achtige taferelen. De makers zijn altijd wel in staat om natuur en inhoud met elkaar te verbinden.

Al met al geef ik een zes-en-een-halfje. Dat is vooral voor de acteerprestaties en de prettige setting en zeker niet voor het verhaal.
Video on youtube

Over de auteur, Natasha Slagter

Natasha Slagter
In het dagelijkse leven is Natasha controller. In haar vrije tijd houdt ze van reizen en series kijken. Vooral Scandinavische series zoals The Bridge (2011) en Thicker Than Water. Sinds oktober 2019 schrijft ze recensies.
Bekijk profiel van Natasha Slagter
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten