Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
Nienke de Boode geeft "Friends - Seizoen 6" een 8.5.
Geschreven door Nienke de Boode op 3 december 2014.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Friends - Seizoen 6

Het einde van seizoen 5 was op z’n zachts gezegd… Verrassend. Joey ging naar Las Vegas om een film te maken die zijn grote doorbraak zou moeten worden. Chandler geeft aan dat hij het daar niet mee eens is en de twee beste vrienden maken ruzie. Om het weer goed te maken besluit Chandler ook naar Las Vegas te gaan en de rest van de groep gaat met hem mee. Eenmaal daar besluiten Monica en Chandler te trouwen, maar bij het altaar zien ze tot hun grootste verbazing dat Ross en Rachel net getrouwd zijn in een of andere Vegas koepel.

Seizoen 6 begint met de zogenaamde ‘morning-after’. Om het allemaal nog wat erger te maken zijn Rachel en Ross compleet vergeten wat ze gedaan hebben. De rest weet het echter nog wel. Nadat Rachel erachter komt wil ze gelijk een scheiding, maar Ross heeft z’n twijfels: dit zou zijn derde mislukte huwelijk zijn.

Ondertussen volgen we ook nog steeds de relatie van Chandler en Monica die steeds serieuzer lijkt te worden. Maar houden ze het vol? Trouwen of toch niet? Misschien samenwonen? Daarnaast komt een van Rachel’s zussen langs om de boel eens goed overhoop te halen. Om niet te veel in alle drama te blijven hangen, zijn er gelukkig ook nog genoeg grappige afleveringen in het seizoen. Zo is er de tweedelige aflevering genaamd “The One That Could Have Been”, waarin we zien wat er gebeurd zou zijn als iedereen zijn dromen zou hebben nageleefd. Rachel zou getrouwd zijn met Barry, Ross zou nog steeds bij Susan zijn en Joey was een soapster geworden. In deze geweldige dubbele aflevering kijken we naar wat er allemaal anders had kunnen zijn als ze andere keuzes hadden gemaakt.

Naast deze twee geweldige afleveringen (die zonder twijfel mijn favorieten van het seizoen zijn), is dit seizoen weer een topseizoen. Er zit genoeg persoonlijk drama in, maar wat ik veel belangrijker vind: het is gewoon hartstikke grappig. Niet alleen de afleveringen waarin we zien wat had kunnen zijn, maar eigenlijk alle afleveringen zijn leuk om naar te kijken. Friends is natuurlijk nog steeds één van de beste comedy series (het staat immers op 9 in Mijn Serie’s eigen top 50 op het moment van schrijven), ook al is de serie 10 jaar geleden al gestopt. Ook dit seizoen geeft goed weer waarom.

Ook leuk is om te zien hoe de personages veranderd zijn in dit seizoen. Monica en Chandler worden meer volwassen en gaan denken aan de toekomst. De relatie waarvan we in de eerdere seizoenen nooit hadden verwacht dat die zou ontstaan, blijkt een succes te zijn. Ondertussen worstelt Ross met zijn mislukte relaties; hoe moet dat verder? Joey krijgt wat serieuzere vriendinnetje. Of toch niet? En Phoebe, tja, die blijft gewoon Phoebe.

De scripts en grappen zijn zoals altijd leuk bedacht en goed geschreven. Er is goed over nagedacht, dat is te merken. Chandler’s sarcasme is zoals altijd weer heerlijk om naar te luisteren. Hij is dan ook zonder twijfel mijn favoriete personage uit de serie.

Kortom, dit was gewoon weer een goed seizoen dat de serie waardig is. Het is gewoon wat je van Friends verwacht, niet meer, maar zeker niet minder. Daarom geef ik dit seizoen dan ook een 8.5.
Volg Friends
Vorige aflevering
The Last One (2)
The Last One (2)
10x18
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Friends