Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Trump kondigt sancties tegen Iran aan met Game of Thrones-filmposter

Trump kondigt sancties tegen Iran aan met Game of Thrones-filmposter

De Amerikaanse president Donald Trump heeft met een soort filmposter vooruitgeblikt op nieuwe sancties tegen Iran. ‘Sancties zijn in aantocht. 5 november’, staat op een foto van Trump, die hij zelf deelde via Twitter.
De VS blazen op die datum de strafmaatregelen tegen Iran nieuw leven in. Die waren eerder komen te vervallen vanwege het atoomakkoord dat Teheran in 2015 sloot, toen Barack Obama nog in het Witte Huis zat.


De afbeelding van Trump met het opschrift ‘Sanctions Are Coming‘, lijkt duidelijk te zijn ontleend aan de hitserie Game of Thrones.

Karakters in die serie gebruiken veelvuldig de term ‘Winter is Coming’, wat het motto is van de vooraanstaande familie Stark, maar ook slaat op een duistere periode die in de serie aanbreekt. Die uitspraak, die inwoners van het fictieve land oproept zich voor te bereiden op het ergste, kreeg daardoor een soort cultstatus. De werkelijke strekking is dat niemand zich al te lang veilig moet wanen.

Betaalzender HBO, die Game of Thrones uitzendt, is niet erg te spreken over het ‘misbruik’ door de president. ‘We waren niet op de hoogte van dit bericht en stellen het op prijs als ons handelsmerk niet voor politieke doeleinden wordt gebruikt’, laat de zender in een verklaring weten.

‘Hoe zeg je merkinbreuk in het Dothraki’s’, vraagt HBO zich op Twitter af. Het Dothraki is een taal die in de fictieve wereld Westeros, waar het verhaal van de Amerikaanse schrijver George R.R. Martin zich afspeelt, door een nomadenvolk wordt gesproken.


Een van de hoofdrolspeelsters van de serie, Maisie Williams, die Arya Stark speelt, reageerde op Trumps aankondiging met ‘Niet vandaag’. Ook actrice Sophie Turner, die Arya's zus Sansa speelt, was minder subtiel. ‘Iew’, twitterde zij en stak haar afkeer van het presidentiële Twitter-bericht daarmee niet onder stoelen of banken.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (3)

sarlottje
2 november 2018, 22:41
Dit is toch eerder politiek dan serie nieuws?
0
Arjensky
2 november 2018, 22:42
Er zijn ongetwijfeld grote aantallen tweets met GoT-memes en over een tweet van Trump maak je een nieuwsbericht. Serieus?????
0
anonymous
4 november 2018, 22:35
Van mij mocht dit nieuwtje er wel bij. Ik had het nog nergens opgepikt. ;)
0
Log in om een reactie achter te laten