Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Mestkeversoort vernoemd naar draken uit Game of Thrones

Mestkeversoort vernoemd naar draken uit Game of Thrones

Drie nieuwe mestkeversoorten zijn vernoemd naar de drie draken uit de televisieserie Game of Thrones. De kevers heten Drogoni, Rhaegali en Viserioni.
Wetenschapper Brett Ratcliffe van de universiteit van Nebraska-Lincoln ontdekte de insecten in Zuid-Amerika. De namen van de kevers zijn Latijnse versies van de originele namen Drogon, Rhaegal en Viserion.

Drogoni en Viserioni komen voor in Colombia en Ecuador. Rhaegal kan worden gevonden in Frans-Guyana. In de serie Game of Thrones horen de draken bij Daenarys Targaryen, die wordt gespeeld door Emilia Clarke.

6849 Draken
Drogon, Rhaegal en Viserion

Ratcliffe zegt in een interview met de Amerikaanse televisiezender ABC News dat hij fan is van de serie en de boekenreeks A Song of Ice and Fire, waar de serie op gebaseerd is, van George R.R. Martin. Hij koos de namen echter om meer aandacht te trekken voor de biodiversiteit in de wereld.

"Als je insecten deze namen geeft, doe je dat wel een beetje om aandacht te genereren voor je vakgebied", stelt Ratcliffe. "Er zijn nog zoveel keversoorten te ontdekken. We kennen ze nog lang niet allemaal."

Video on youtube
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

Solis
2 januari 2019, 20:16
Wat een onzin.
0
Log in om een reactie achter te laten