Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
Lucas Verbunt geeft "Gen V - Eerste drie afleveringen" een 8.5.
Geschreven door Lucas Verbunt op 4 Oktober 2023.
Leuk?
9
0
Bekijk stemmen

Gen V - Eerste drie afleveringen

Kan Gen V, spin-off van hitserie The Boys, de moedershow evenaren?

We weten al enige tijd dat Gen V eraan zat te komen. The Boys is een epische serie en dat maakt het altijd moeilijk om een succesvolle spin-off te maken. Hoe kan de spin-off namelijk de moedershow evenaren? Evenaren is denk ik een te groot woord, maar Gen V doet zeker niet onder aan The Boys.

In Gen V volgen we jongvolwassen 'supes' die studeren aan GodU (Godolkin University). Ik kan eigenlijk niet te veel verklappen want dat haalt alle lol eruit. Het komt erop neer dat een groep studenten ontdekt dat er niet zo'n fraaie dingen gebeuren in een instituut onder de universiteit, uiteraard gefaciliteerd door Vought.

Gen V
© Prime Video


Dat klinkt niet zo origineel natuurlijk, maar Gen V heeft diezelfde ruigheid die van The Boys gewend zijn. Seks, shock, bloed, lichaamsdelen, gekke 'superkrachten' en meer. Deze series deinzen voor niks terug en dat is heerlijk verfrissend. De humor is pikzwart en de serie zit weer boordevol geweld. Ik vind het bovendien altijd fantastisch om te zien hoe The Boys, en ook Gen V, op een totaal politiek incorrecte manier commentaar levert op maatschappelijke kwesties als racisme, commerciële hebzucht, eetstoornissen en dergelijke.

De cast van Gen V bestaat uit gezichten die we nog niet eerder hebben gezien in Hollywood en een aantal bekenden. De hoofdrol, Marie Moreau, wordt gespeeld door Jaz Sinclair (Chilling Adventures of Sabrina). Een eerstejaars die bloed kan beheersen en sturen. Andere rollen zijn voor Chance Perdormo (Chilling Adventures of Sabrina), Lizze Broadway (The Rookie), Maddie Phillips (Teenage Bounty Hunters), London Thor (Shameless), Derek Luk (Shining Vale), Asa Germann, Shelley Conn (Bridgerton) en Patrick Schwarzenegger (The Staircase).

You work with dangerous animals all day, sooner or later, you’re gonna get bitten.

Als je van The Boys houdt, zou ik je zeker aanraden om Gen V te gaan kijken. Het heeft dezelfde sfeer en dezelfde galgenhumor, maar voegt daar een schepje studentenleven aan toe. Inclusief alle problemen die jongeren hebben op een universiteit, lekker puberaal. Een fantastische combinatie.

Een 8.5! Met volle overtuiging.
Video on youtube
Volg Gen V
Vorige aflevering
Guardians of Godolkin
Guardians of Godolkin
01x08
Leuk?
9
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Gen V