Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Eerste blik op Ben Wheatley's zombieserie Generatie Z

De zombieserie Generation Z van Ben Wheatley begint vorm te krijgen en bouwt aan zijn bite.

De Britse omroep Channel 4 heeft een eerste blik onthuld van de zesdelige serie, die momenteel wordt gefilmd in Wales door The Forge, het productiebedrijf dat ook Help en Roadkill (2020) heeft geproduceerd.

Generation Z, Wheatley's eerste tv-serie, heeft een sterrencast met onder andere Robert Lindsay (The Office), Sue Johnston (Downton Abbey) en Anita Dobson (Call The Midwife). Andere castleden zijn onder andere Lewis Gribben, Jay Lycurgo, Buket Komur, Viola Prettejohn en Johnny Vegas.

14194 Gen Z

De serie draait om het fictieve stadje Dambury, waar een chemische lekkage buiten een verzorgingstehuis een Apocalyps in gang zet, geleid door bejaarde gepensioneerden die hongerig zijn naar mensenvlees. Een groep tieners raakt betrokken bij het virus wanneer de grootmoeder van één van de groepsleden besmet raakt en haar aanvalt.

Dit is de korte omschrijving: Generation Z gaat over intergenerationele rechtvaardigheid en gemeenschapsverval en maakt gedurfde satire op een wereld waarin de waarheid vreemder is dan fictie. Het verkent niet alleen de politieke scheidslijnen in onze samenleving, maar ook de zeer reële problemen waarmee tieners vandaag de dag worden geconfronteerd.

De serie is geschreven en geregisseerd door Wheatley (High Rise) en wordt geproduceerd door Alex Kazamia. Uitvoerende producenten zijn Wheatley, Mark Pybus, George Faber en Beth Willis.

14194 Gen Z 1
Vorige aflevering
Geen aflevering gevonden, serie moet nog beginnen
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst