Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Startdatum voor vierde seizoen Genius

National Geographic heeft een premièredatum in 2024 aangekondigd voor Genius: MLK/X, het nieuwste deel in de Genius-franchise van Nat Geo.

Genius: MLK/X gaat op 1 februari in première op National Geographic en wordt de volgende dag gestreamd op Disney+ en Hulu, met wekelijks twee nieuwe afleveringen op alle platforms. Het nieuws werd woensdagavond aangekondigd tijdens de contentshowcase van Nat Geo in New York.

Als primeur voor de met een Emmy bekroonde anthologiereeks zal de achtdelige serie zich richten op twee iconische genieën – Dr. Martin Luther King Jr. en Malcolm X – en hoe hun duellerende filosofieën Amerika door de Civil Rights Movement hielpen leiden.

14196 Genius 1

Genius: MLK/X volgt zowel King als X vanaf hun vroege jaren, waarin ze werden gevormd door sterke vaders en traumatisch onrecht, tot aan hun rijke, parallelle verhalen waarin ze hun identiteit vormgaven en de verandering werden die ze in de wereld wilden zien. Als kind beïnvloed door verschillende opvoeding en ervaringen: King door het Jim Crow-tijdperk en het leven in de kerk voordat hij zijn stem vond aan Morehouse en Boston University, en X opgroeide onder het constante, dodelijke geweld van de Klan en vervallen in een leven van ondeugd en opsluiting, waar hij kennis maakte met de Nation of Islam en zijn stem vond. De twee visionairs stonden uiteindelijk op om een ​​beweging te pionieren.

De cast bestaat uit Kelvin Harrison Jr. (Godfather of Harlem) als Dr. Martin Luther King Jr., Aaron Pierre (Krypton) als Malcolm X, Weruche Opia (I May Destroy You) als Coretta Scott King, en Jayme Lawson (The First Lady) als Betty Shabazz. De serie markeert ook een van de laatste rollen voor Emmy-winnende acteur Ron Cephas Jones (This Is Us).

Bekijk hieronder een eerste clip van Genius: MLK/X – The Making Of:
Video on youtube
Vorige aflevering
Can You Imagine
Can You Imagine
04x08
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Genius