Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
National Geographic geeft poster en nieuwe trailer vrij voor Genius seizoen vier

National Geographic geeft poster en nieuwe trailer vrij voor Genius seizoen vier

Het vierde seizoen van Genius, met als ondertitel MLX/X, verschijnt volgende maand op National Geographic. Kijkers van de anthologieserie krijgen een nieuwe blik op het seizoen met een poster en een nieuwe trailer.
Met Kelvin Harrison Jr.(Godfather of Harlem), Aaron Pierre (Krypton), Weruche Opia (I May Destroy You), Jayme Lawson (The First Lady) en Ron Cephas Jones (This Is Us) in de hoofdrollen, laat de serie zien hoe de twee burgerrechtenleiders Martin Luther King en Malcolm X Amerika hielpen vormgeven in de jaren zestig. Er zijn acht afleveringen geproduceerd, die worden uitgebracht over een periode van vier weken met elke week een dubbele aflevering.

14653 Genius s4 poster

National Geographic Channel onthulde meer over de serie in onderstaand persbericht:

"In de aanloop naar Martin Luther King Jr. Day heeft National Geographic de trailer en een poster vrijgegeven voor het nieuwste seizoen van de Emmy Award-winnende anthologieserie Genius. Voor het eerst verkent de docudrama serie de levens van twee iconische genieën: Dr. Martin Luther King Jr. en Malcolm X.

Twee afleveringen zullen vanaf donderdag 1 februari wekelijks te zien zijn op National Geographic en worden de volgende dag gestreamd op zowel Disney+ als Hulu. De eerste aflevering van het nieuwe seizoen, Graduation, wordt 1 februari om 21.00 uur op ABC uitgezonden.

De serie onderscheidt zich van andere hervertellingen. Genius: MLK/X verkent tegelijkertijd de vormingsjaren, baanbrekende prestaties, duellerende filosofieën en belangrijke persoonlijke relaties van zowel Dr. Martin Luther King Jr. (Kelvin Harrison Jr.) als Malcolm X (Aaron Pierre). Terwijl King raciale gelijkheid voorstond door geweldloos activisme, pleitte X voor zwarte empowerment, identiteit en zelfbeschikking.

De achtdelige serie brengt ook hun vrouwen, Coretta Scott King (Weruche Opia) en Betty Shabazz (Jayme Lawson), op de voorgrond en laat hen zien als geduchte gelijken van de beweging. Hoewel King en X elkaar maar één keer ontmoetten en elkaars standpunten vaak uitdaagden, stonden de twee visionairs, met hun vrouwen aan hun zijde, uiteindelijk aan de wieg van een beweging die vandaag de dag nog steeds voortleeft.

Voor Imagine Television zijn Brian Grazer, Ron Howard en Kristen Zolner de uitvoerende producenten. Voor Undisputed Cinema zijn Reggie Rock Bythewood, Gina Prince-Bythewood en Francie Calfo de uitvoerende producenten. Raphael Jackson Jr. en Damione Macedon zijn showrunners en uitvoerend producenten. Voor Madison Wells zijn Gigi Pritzker en Rachel Shane de uitvoerende producenten. Voor EUE/Sokolow is Sam Sokolow uitvoerend producent.

Jeff Stetson schreef de pilot en is uitvoerend producent. Channing Godfrey Peoples (Roar) regisseerde de pilot-aflevering en was ook co-uitvoerend producent. Ambassadeur Shabazz was adviserend producent. De serie wordt geproduceerd door 20th Television, een onderdeel van Disney Television Studios."

Hieronder kun je de trailer voor Genius:MLX/X bekijken.
Video on youtube
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten