Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Peter Rotthier geeft "Geub - Seizoen 1" een 7.
Geschreven door Peter Rotthier op 21 november 2019.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Geub - Seizoen 1

De eerste sitcom met de Vlaamse stand up comedian Philippe Geubels in de hoofdrol heeft in zijn eerste seizoen onmiddellijk heel wat kijkersharten veroverd. In Geub mag de man dan wel centraal staan, toch gaat hij niet met alle eer lopen voor het succes van deze serie.

Geub
© Eén


Geubels speelt helemaal zichzelf, hoewel het verhaal dat rond hem opgebouwd wordt grotendeels fictief is. Philippes vrouw heeft hem verlaten en woont nu samen met een gepensioneerde Nederlander (Derek de Lint). Het enige probleem is dat vrouwlief met haar nieuwe minnaar een huis betrekt net naast dat van Geubels, zodat hij telkens als hij naar buiten kijkt, het jonge koppel aan het werk ziet.

De komiek komt dan ook in een depressie te zitten en zijn omgeving doet er alles aan om hem op te beuren. Een nieuw lief, een nieuwe zaalshow, enkele feestjes, niets help echt om Geubels over zijn scheiding te helpen.

Wie de humor van Geubels kent weet wel een beetje wat hij kan verwachten in deze serie. Gelukkig geeft Philippe ook aan de andere acteurs de mogelijkheid om hun komische talenten op het voorplan te zetten. Zo eist hij niet altijd zelf de aandacht op en kan hij zelf nog beter zichzelf zijn in deze serie met zijn droge humor.

Geub
© Eén


Het bevestigt ook alleen wat ik schreef aan het eind van de recensie over de pilot van Geub: de casting heeft fantastisch werk geleverd om de perfecte aangevers te vinden om van deze serie een aangenaam kijkstuk te maken waar een lach en een traan zeker op zijn plaats is.

De cliffhanger aan het eind van het eerste seizoen, waarvoor de hele cast naar Alpe D’Huez trekt, laat een duidelijke opening voor een vervolg en dat mag er zeker komen.
Volg Geub
Vorige aflevering
Geblinddoekt van Alpe D’Heuz
Geblinddoekt van Alpe D’Heuz
01x08
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Geub