Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Rome Flynn gaat rol spelen in Godfather of Harlem seizoen vier

Rome Flynn gaat rol spelen in Godfather of Harlem seizoen vier

Emmy Award-winnaar Rome Flynn zal in seizoen vier in een terugkerende rol te zien zijn in de MGM+ serie Godfather of Harlem.
Flynn (foto onder) zal de levensechte gangster Frank Lucas spelen, die door de streamingdienst wordt beschreven als "een plattelandsjongen uit North Carolina die zich in Harlem waagde en, na aanvankelijke wrijving met gangster Bumpy Johnson (Forest Whitaker), uiteindelijk opklom tot Bumpy's felle verdediger en rechterhand."



Denzel Washington speelde Lucas in de film American Gangster, maar in Godfather of Harlem begint zijn verhaal tien jaar eerder dan in de film.

Godfather of Harlem is gecreëerd door Chris Brancato en wijlen Paul Eckstein en vertelt een verhaal dat is geïnspireerd op de beruchte misdaadbaas Bumpy Johnson (Whitaker), die begin jaren '60 terugkeerde van elf jaar gevangenisstraf om de buurt die hij ooit bestuurde in puin te vinden.

In seizoen vier zet Bumpy zijn bloedige oorlog om de controle over Harlem voort tegen de maffiafamilies van New York, terwijl hij te maken krijgt met de opkomst van een potentiële rivaal in de onlangs gearriveerde zwarte gangster Frank Lucas. Na de tragische dood van Malcolm X (Jason Alan Carvell) moet Bumpy ook worstelen met de betrokkenheid van zijn dochter Elise (Antoinette Crowe-Legacy) bij de Black Panthers.

"Toen ik Rome's auditie zag, wist ik meteen dat we onze man hadden gevonden - even charmant als meedogenloos, sluw en arrogant. Rome is een geweldige acteur die het op kan nemen tegen Forest Whitaker en onze andere geweldige acteurs," zei Brancato in een verklaring.

Ilfenesh Hadera, Lucy Fry, Antoinette Crowe-Legacy en Erik LaRay Harvey behoren tot de cast die terugkeert voor seizoen vier. De eerste drie seizoenen zijn te streamen op MGM+.

De serie wordt geproduceerd door ABC Signature en is uitvoerend geproduceerd door Brancato, Paul Eckstein, Whitaker, Nina Yang Bongiovi, James Acheson, Markuann Smith en Ray Quinlan. Michael Panes en Stephen Schiff zijn de schrijvende producenten en Swizz Beatz is de uitvoerende muziekproducer.

"Ik ben vervuld van dankbaarheid! Ik vind het geweldig om deel uit te maken van het Godfather of Harlem-universum en de legende van Frank Lucas nieuw leven in te blazen. Ik heb zoveel bewondering voor Forest Whitaker. Tegenover hem werken, geleid door de briljante bedenker Chris Brancato, is echt een geschenk. De droom van een acteur," deelde Flynn.

Flynn speelde een terugkerende rol als brandweerman Derrick Gibson in seizoen twaalf van NBC's Chicago Fire. Ook was hij onder andere te zien in de Prime Video-serie With Love in de vaste rol van Santiago Zayas, ABC's How to Get Away with Murder, in de rol van Gabriel Maddox, zoon van Sam Keating (Tom Verica) en rechtenstudent van Annalise Keating (Viola Davis) en Wendall Ndugu in ABC's Grey's Anatomy.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten