Heel even leek het erop dat The Walking Dead voorlopig niet zou gaan stoppen. Maar nu blijkt dat er toch een einde gaat komen aan de eerste zombie Apocalyps-serie van AMC.



Het einde is eindelijk in zicht voor de langlopende AMC-serie The Walking Dead. De serie, waarin de doden weer tot leven komen en de levenden als voedsel zien, zal in 2022 aan de laatste lootjes gaan beginnen. Het al eerder aangekondigde elfde seizoen zal de allerlaatste gaan worden van The Walking Dead.

Maar het zal niet het laatste worden voor Norman Reedus en Melissa McBride (foto). AMC heeft namelijk het startsein geven voor een spin-off met de twee fan-favorieten Daryl en Carol. De nog titelloze spin-off zal gemaakt worden door showrunner Angela Kang en Scott M. Gimple en wordt in 2023 verwacht.



Er werd aangekondigd dat de finale van het tiende seizoen, die uitgesteld was vanwege de corona maatregelen, op 4 oktober zal worden uitgezonden als special en in 2021 zullen er tien extra afleveringen komen van het tiende seizoen. Het allerlaatste elfde seizoen krijgt 24 afleveringen en wordt verdeeld over twee jaar.

Maar er komt nog meer uit het land van de wandelde doden. Naast de hierboven genoemde spin-off, The Walking Dead: World Beyond, Fear The Walking Dead en de drie films die nog op stapel staan, komt er ook een anthologieserie Tales of The Walking Dead. Episodisch qua formaat, zal Tales zich waarschijnlijk concentreren op individuele personages uit het duidelijk uitbreidende Deadverse, zowel nieuw als oud.