Licht uit, spot aan! Tijd om eens te kijken welke serie Lindsey Morgan ook op haar cv heeft staan.



Wat doe je als een grote serie stopt? Een serie waar je jarenlang aan hebt gewerkt en die je carrière een enorme boost heeft gegeven. Wat is een goed project dat een volgende stap in die carrière is? Lindsey Morgan staat voor dit dilemma nu The 100 bijna ten einde is, een heeft haar keuze(s) gemaakt.

Morgan is niet het standaard nineties-kid kindsterretje. Sterker nog, haar eerste kleine rol in een serie krijgt ze in 2011, als ze in één aflevering van de televisieserie B-Sides speelt. Nog datzelfde jaar verschijnt ze ook een keer in Supah Ninjas, een Nickelodeon-serie over drie middelbare schoolvrienden die ninja's worden. De serie houdt het twee seizoenen vol.

Toch valt Morgan met haar talent wel op. In 2012 volgen gastrollen in grotere series. Ze speelt een aflevering mee in de komedie How I Met Your Mother. Later dat jaar doet ze hetzelfde in de serie Happy Endings. Belangrijker is de terugkerende rol die ze in General Hospital weet te bemachtigen. In de serie, die al sinds 1963 draait, speelt ze voor twee seizoenen Kristina Davis. Het is de eerste keer dat het grote publiek haar voor langere tijd in een rol kan leren kennen.

Dat Morgan in het jaar daarna niet stil zit, blijkt uit kleine rollen in Franklin & Bash, The Flip Side en Shark Bites. Ook speelt ze een terugkerende rol in Destroy the Alpha Gammas. Hoewel deze serie maar één seizen loopt, wint het verschillende prijzen.

Een echt grote doorbraak volgt weer in jaar later. In 2014 begint de al snel razend populaire young-adult serie The 100, waarin ze de rol van Raven Reyes speelt. Dat de kritieken op het (de eerste) seizoen(en) niet altijd even lovend zijn - met name het spel van de overwegend jonge cast krijgt nogal wat kritiek - doet niets af aan de onverminderde populariteit. Morgan's karakter Raven is misschien niet het populairst, er is ook nogal wat concurrentie, ze speelt door de seizoenen heen een van de belangrijkste hoofdrollen.

The 100 houdt Morgan die jaren volop bezig. Slechts eenmaal maakt ze een kleine uitstap naar een andere serie. In 2016 zien we haar in een aflevering van The Night Shift. Nu de opnames van The 100 zijn afgerond en de laatste aflevering van de zender The CW bijna wordt uitgezonden - en op Netflix beschikbaar is - kijkt ze verder. Komende periode is Morgan te bewonderen op het grote doek, mits uitstel uitblijft, in Skylines, waar ze de hoofdrol van Rose Corley op zich neemt.

Tegelijkertijd zijn de voorbereidingen voor de televisieserie Walker bezig, een serie waar we ook Jared Padalecki (Supernatural) in zullen zien. Walker gaat over een vader, weduwnaar, die na twee jaar terugkeert naar Austin, na het overlijden van zijn voormalige partner. Hier probeert hij opnieuw contact te leggen met zijn kinderen, terwijl hij steeds meer twijfelt over de aard van de dood van zijn ex. Morgan speelt Micki, een karakter waar we op dit moment nog weinig van weten. Genoeg om naar uit te kijken dus!

Ben je fan? Kijk hier voor meer (gast)rollen die Lindsey Morgan heeft gespeeld.

Heb je zelf een favoriete acteur of actrice? Laat het ons weten en wellicht richten we de spotlight volgende keer op haar/hem!