Dominic Orlando (The OA), Orlando Bloom (Carnival Row) en Ken Liu (Pantheon) werken aan een korte serie genaamd The Cleaners voor Amazon Prime Video.



Het verhaal van de nieuwe sciencefictionserie The Cleaners is losjes gebaseerd op het verhaal van de princes en de erwt van Hans Christian Andersen. Ken Liu (Pantheon) heeft The Cleaners geschreven. De korte serie word ontwikkeld door Dominic Orlando (The OA), die samen met Orlando Bloom (Carnival Row) en Liu ook zal gaan dienen als uitvoerend producent. Amazon Studios produceert de serie samen met Amazing Owl van Bloom.

The Cleaners verbeeldt hoe in de nabije toekomst levenloze objecten de herinneringen van mensen meedragen, een bepaald aantal mensen heeft het vermogen om die herinneringen opnieuw te beleven door het aanraken van de objecten. 'Schoonmakers' zijn specialisten die worden ingehuurd om de objecten te ontsmetten en de emotionele lasten die deze meedragen te verwijderen. De serie draait om een jonge man, die het schoonmaakbedrijf van zijn familie erft en een mysterieuze nieuwe opdracht op zich neemt.


Orlando Bloom