Elke maand komen er erg veel series uit, maar het is soms lastig om degene te vinden die echt je tijd waard zijn. Ik probeer daarom maandelijks te helpen om tien van de meeste interessante opkomende series op een rijtje te zetten.



November is de maand waar de grote vijf netwerken eindelijk weer echt beginnen met hun vaste series uit te zenden. Geen gebrek aan terugkerende dus, maar veel van de aandacht ligt juist op de nieuwe. Ook de streamingdiensten lijken een oneindige schatkamer aan series te hebben en komen dan ook deze maand weer uit met een groot deel van de meest interessante series. Hier zijn een aantal van de hoogtepunten.

B Positive





Een komedie over een therapeut en pas gescheiden vader die wordt geconfronteerd met het vinden van een nierdonor wanneer hij een vrouw uit zijn verleden tegenkomt die haar eigen vrijwilligerswerk doet. Samen vormen ze een onwaarschijnlijke band en beginnen ze aan een reis die hun leven zal veranderen.
Chuck Lorre is al erg bekend voor zijn succesvolle komedies zoals The Big Bang Theory, Two and a Half Men en Mom. Na het einde van The Big Bang Theory vorig jaar komt hij dit jaar weer uit met een veelbelovende nieuwe sitcom. Een verrassend goede cast bestaande uit onder andere Annaleigh Ashford (Masters of Sex), Thomas Middleditch (Silicon Valley) en Kehter Donohue (You’re the Worst) lijkt te wijzen op nogmaals een goede komedieserie van Lorre.
De serie is vanaf 5 november bij CBS te zien. Er is nog geen Nederlandse zender bekend die de serie zal gaan uitzenden. Het seizoen bestaat in totaal uit een onbekend aantal afleveringen.

Industry



Video on youtube


In de meedogenloze wereld van internationale financiën strijden een groep jonge afgestudeerden om een ​​beperkt aantal vaste posities bij een vooraanstaande investeringsbank in Londen. De grenzen tussen collega, vriend, minnaar en vijand vervagen snel als ze zich onderdompelen in een bedrijfscultuur die evenzeer wordt gedefinieerd door seks, drugs en ego als door deals en dividenden.
Onder andere geproduceerd door Lena Dunham van Girls, maakt dit haar terugkeer tot HBO. Hiernaast is de serie ook een co-productie tussen BBC en HBO. Dit blijkt een goede partnership te zijn, aangezien het ook al voor kritische successen zoals Gentleman Jack en His Dark Materials heeft gezorgd. Of dit nog een succes gaat worden zullen we zien, maar het heeft in ieder geval een grote kans.
De serie is vanaf 9 november bij HBO te zien. De serie zal in Nederland vanaf 10 oktober bij Ziggo Movies & Series te zien zijn. Het seizoen bestaat in totaal uit acht afleveringen.

A Teacher



Video on youtube


Onderzoekt het verhaal achter de politiefoto van een vrouwelijke middelbare schoolleraar die een affaire had met haar mannelijke student en onthuld de complexiteit en gevolgen van deze illegale relaties.
A Teacher zal vele mensen niet aantrekken met een onderwerp dat toch erg oncomfortabel zal zijn om te volgen. Toch komt het origineel van FX af, een netwerk met een geweldige geschiedenis om entertainment van hoge kwaliteit te kunnen brengen. Ook heeft het een geliefde actrice in de hoofdrol, Kate Mara (Pose), samen met Nick Robinson (Love, Simon). Hopelijk zorgt al dit ervoor dat de serie toch een interessante studie van het onderwerp wordt.
De serie is vanaf 10 november bij Hulu te zien. Er is nog geen Nederlandse zender bekend die de serie zal gaan uitzenden. Het seizoen bestaat in totaal uit tien afleveringen.

The Liberator





Het meeslepende waargebeurde verhaal van de bloedigste en meest dramatische overwinning die leidde tot de overwinning van WO II: de odyssee op het slagveld van de ongewapende Amerikaanse officier Felix Sparks en zijn infanterie-eenheid bestaande uit indianen en Mexicanen en Texaanse cowboys. Zij streden vanaf de invasie van Italië tot de bevrijding van het concentratiekamp Dachau meer dan 500 dagen om Europa te bevrijden.
Naast het feit dat oorlog-series en films altijd wel hun fans zullen hebben, heeft deze serie nog een eigen verkooppunt. Het is namelijk compleet geanimeerd. Alles is wel in live-action gespeeld, maar daarna met CGI omgezet tot een werkelijk mooie animatie-style. Series zoals Undone hebben ook al met zulke moderne trucjes gespeeld, maar dit lijkt weer net iets anders in elkaar gezet te zijn. Animatieseries over oorlogen komen niet vaak voor, dus het zal interessant zijn om te zien wat hiermee gedaan wordt.
De serie is vanaf 11 november wereldwijd bij Netflix te zien. Het seizoen bestaat in totaal uit vier afleveringen.

The Crown - Seizoen 4





Het verhaal van twee van de beroemdste adressen ter wereld - Buckingham Palace en 10 Downing Street - en de intriges, liefdeslevens en machinaties achter de grote gebeurtenissen die de tweede helft van de 20e eeuw hebben gevormd. Twee huizen. Twee rechtbanken. Één kroon.
The Crown is al drie seizoenen lang een favoriet van velen. Het is dan ook zeker verdiend, en dit seizoen lijkt alleen nog maar beter te worden. Dit seizoen heeft de introductie van Thatcher en Diana, wat de serie zeker wat vers zal laten voelen. Helaas is dit ook het laatste seizoen dat we zullen kunnen genieten van de huidige cast. Er komt dan weer een hiatus van twee jaar, dus we zullen hiervan moeten genieten voor zolang als we kunnen.
De serie is vanaf 15 november wereldwijd bij Netflix te zien. Het seizoen bestaat in totaal uit tien afleveringen.

Small Axe





Een anthologieserie die een kijkje neemt in het leven van een groep vrienden en hun families die van 1968 tot 2014 in West-Londen wonen.
Steve McQueen heeft al groot succes gehad met films zoals 12 Years a Slave en Widows, maar ditmaal zal hij voor het eerst een TV-serie gaan regisseren. De serie bestaat uit vijf verschillende korte films die allemaal al groot geprezen zijn op het internationale festival circuit. Ook spelen sterren als John Boyega (Star Wars: The Force Awakens) en Letitia Wright (Black Panther) een rol in de afleveringen, wat hopelijk goed in de smaak zal vallen.
De serie is vanaf 15 november bij BBC One te zien. De serie zal in Nederland vanaf 20 november bij Amazon Prime Video te zien zijn. Het seizoen bestaat in totaal uit vijf afleveringen.

Big Sky



Video on youtube


Privédetectives Cassie Dewell en Cody Hoyt bundelen hun krachten samen met de vervreemde vrouw van Cody, ex-politieagent Jenny Hoyt. Ze helpen haar te zoeken naar twee zussen die zijn ontvoerd door een vrachtwagenchauffeur op een afgelegen snelweg in Montana. Maar als ze ontdekken dat dit niet de enige meisjes zijn die in het gebied zijn verdwenen, beginnen ze aan een race tegen de klok om de moordenaar te stoppen voordat hij nog meer slachtoffers maakt.
ABC komt dit seizoen met een nieuwe serie van David E. Kelly, de maker van series zoals Big Little Lies, Boston Legal en Ally McBeal. Na elf Emmys gewonnen te hebben brengt hij ons nu Big Sky. Fans van Vikings zullen blij zijn om hier Katheryn Winnick in één van de hoofdrollen te zien. Of dit weer een grote hit wordt voor David E. Kelley zullen we gaan zien, maar hij heeft in ieder geval genoeg prestige dat je het zou verwachten.
De serie is vanaf 17 november bij ABC te zien. Er is nog geen Nederlandse zender bekend die de serie zal gaan uitzenden. Het seizoen bestaat in totaal uit een onbekend aantal afleveringen.

Animaniacs





Animaniacs volgt de Warner broers en zussen Yakko en Wakko, en de Warner-zus Dot, terwijl ze een geweldige tijd hebben met het aanrichten van chaos in het leven van iedereen die ze ontmoeten. Naast Yakko, Wakko en Dot zullen ook de favoriete personages Pinky en the Brain terugkeren om hun zoektocht naar wereldheerschappij voort te zetten.
Na 22 jaar zullen de Animaniacs eindelijk terug gaan keren tot het kleine scherm. Hiermee zijn er dan ook genoeg mensen die erg blij zullen zijn om deze figuren uit hun kindertijd terug te zien komen. De trailer was al erg goed ontvangen door fans, en de serie lijkt weer in net zo goede staat als van oud terug te komen. Hiernaast is de serie ook gewoon toegankelijk voor beide nieuwe als oude fans en is een tweede seizoen al gegarandeerd voor volgend jaar.
De serie is vanaf 20 november bij Hulu te zien. Er is nog geen Nederlandse zender bekend die de serie zal gaan uitzenden. Het seizoen bestaat in totaal uit dertien afleveringen.

Black Narcissus



Video on youtube


Speelt zich af in de jaren dertig van de vorige eeuw en vertelt het verhaal van een groep nonnen die naar Nepal reizen om een ​​filiaal van hun orde op te richten. Zuster Clodagh worstelt met haar aantrekkingskracht op een makelaar tegen de achtergrond van de tragische geschiedenis van een Nepalese prinses.
Black Narcissus is gebaseerd op een boek uit 1939. Dit boek is al eerder tot een film gemaakt, namelijk in 1947. In die tijd kwam de film uit tot veel lof van recensenten en had het grote oud-Hollywood sterren zoals Deborah Kerr in de cast. Nu komen BBC en FX samen met een nieuwe poging, waar minder grote sterren zoals Gemma Arterton (Murder Mystery) en Jim Broadbent (Game of Thrones) nogmaals er een succes van zullen proberen te maken. Deze serie bevat ook één van de laatste rollen van Diana Rigg (Game of Thrones).
De serie is vanaf 23 november bij FX te zien. Er is nog geen Nederlandse zender bekend die de serie zal gaan uitzenden. Het seizoen bestaat in totaal uit drie afleveringen.

The Flight Attendant



Video on youtube


Stewardess Cassandra Bowden wordt wakker in haar hotel met een kater van de nacht ervoor in Dubai met een lijk naast haar. Bang om de politie te bellen vervolgt ze haar ochtend alsof er niets is gebeurd, en voegt ze zich bij de andere stewardessen en piloten die naar de luchthaven reizen. In New York wordt ze ontvangen door FBI-agenten die haar vragen stellen over haar recente overstap in Dubai. Ze is nog steeds niet in staat om de nacht te begrijpen en begint zich af te vragen of ze de moordenaar kan zijn.
Kaley Cuoco heeft zelf de stappen genomen om dit boek naar het kleine scherm te brengen en heeft dan ook zelf de hoofdrol op haar genomen. Ze is tegenwoordig meer te zien bij HBO Max, aangezien ze ook Harley Quinn speelt in de animatieserie van dezelfde naam. Greg Berlanti (You) heeft onder andere ook meegeholpen, wat geen verrassing zal zijn als je de trailer bekijkt. Het ziet eruit als een chaotische maar prettige serie.
De serie is vanaf 26 november bij HBO Max te zien. Er is nog geen Nederlandse zender bekend die de serie zal gaan uitzenden. Het seizoen bestaat in totaal uit acht afleveringen.