Ook in de week van 5 tot en met 11 april hebben we het nieuws voor je verzameld. Lees hieronder welk nieuws je wellicht gemist zou kunnen hebben uit week 14 van 2021.



Serienieuws

Casting Nieuws


Regé-Jean Page verlaat Bridgerton


Regé-Jean Page (For the People (2018) zal niet terugkeren in het tweede seizoen van Bridgerton. Hij vervulde de rol van het populaire personage Duke of Hastings.

Hoofdrol voor Jennifer Jason Leigh in tweede seizoen Hunters (2020)


Jennifer Jason Leigh (Atypical) is gecast voor een hoofdrol in het tweede seizoen van Hunters (2020). Het is nog niet bekend of Al Pacino terugkeert in de misdaadserie.

Nieuwe castleden voor Netflix serie Monster: The Jeffrey Dahmer Story


Onder andere Michael Learned (The Waltons) voegt zich bij de cast van Monster: The Jeffrey Dahmer Story. De serie draait om Amerika's meest beruchte moordenaar.

Datums


Tweede seizoen The Witcher dit jaar nog in première


De opnames van het tweede seizoen van The Witcher zijn officieel afgerond. Het nieuwe seizoen zal dit jaar nog te bekijken zijn bij Netflix

Premiéredatum voor laatste seizoen The Walking Dead


Het einde van The Walking Dead komt steeds dichterbij. Aan het einde van de zomer zal het laatste seizoen van de Amerikaanse horrorserie van start gaan.

Start- en premièredatums series Nederlandstalige zenders week 14


MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle* series die in Nederland en België uitkomen de komende week.

Laatste seizoen Siren (2018) binnenkort op Ziggo


Het derde, tevens laatste, seizoen van Siren (2018) zal over een paar dagen te bekijken zijn bij Ziggo Movies & Series. Het seizoen ging vorig jaar april in première.

Zevende seizoen Younger binnenkort al op Videoland


Het laatste seizoen van Younger gaat volgende maand in première en zal kort daarna verschijnen bij Videoland. Paramount+ deelt de trailer voor het zevende seizoen.

Gecancelde Series


Disney+ cancelt The Right Stuff


Er komt geen tweede seizoen van The Right Stuff bij Disney+, de streamingservice heeft de Amerikaanse dramaserie na het eerste seizoen gecanceld.

MacGyver eindigt met vijfde seizoen


MacGyver (2016) komt eind april tot een einde. CBS beëindigt de reboot van de gelijknamige serie MacGyver uit 1985 met het lopende vijfde seizoen.

Kijkcijfers Series


Kijkcijfers Amerika van week 13


Hier vind je een overzicht van de best bekeken series van de week 29 tot en met 4 april 2021 in Amerika.

Nieuwe Series


Richard Dreyfuss gaat hoofdrol spelen in serie over de Amerikaanse stad Bozeman


Richard Dreyfuss (Shots Fired) werkt samen met historicus en scenarioschrijver Jerry K. Williams aan een nieuwe serie over de oprichting van de stad Bozeman in Montana.

HBO Max bestelt Head of the Class (2021)


HBO Max heeft de komedieserie Head of the Class (2021) besteld, met Isabella Gomez (One Day at a Time (2017). Het is een reboot van de gelijknamige serie uit 1986.

CBS bestelt Ghosts en heeft casting nieuws voor pilot The Three Of Us


CBS heeft de komedieserie Ghosts met Rose McIver (iZombie) besteld. Daarnaast is er casting nieuws voor de komedie pilot The Three Of Us.

NBC bestelt Ordinary Joe met James Wolk


Ordinary Joe heeft een seriebestelling ontvangen van NBC. De serie was afkomstig van Russel Friend (House M.D.) en Garrett Lerner (House M.D.).

Spin-off


To All the Boys spin-off serie in aantocht


Na de drie films van To All the Boys komt er mogelijk ook een serie die gebaseerd is op de Netflix film hit. De nog naamloze spin-off volgt het personages Kitty.

Trailers


Trailer voor superheldenserie Marvel's Loki


Er is een trailer uitgebracht voor de Amerikaanse superheldenserie Marvel's Loki. De serie gaat in juni in première bij de streamingdienst.

Vernieuwde Series


Premièredatum, vernieuwing en teasers voor Star Trek-series van Paramount+


Paramount+ deelt nieuwe Star Trek teasers, een premièredatum en vernieuwd een serie. Daarnaast bracht History Channel nieuws over een Star Trek documentaireserie.

Algemeen nieuws

Nominaties en Prijzen


Winnaars 27ste Screen Actors Guild Award


Op zondag 4 april hebben TNT en TBS tegelijkertijd de winnaars bekend maken van de 27ste SAG Awards.

MijnSerie nieuws

Column


Spotlight On: Frank Lammers


Licht uit, spot aan! Tijd om eens te kijken welke serie Frank Lammers ook op zijn cv heeft staan.

Populairste series


Populairste series afgelopen week (14)


Vrijdag is een mooie dag om te bekijken wat nou de populairste series waren op MijnSerie van afgelopen week. Mochten er namelijk voor jou interessante series tussen staan, kan je er dit weekend gelijk mee beginnen.

Prijsvragen


Maak kans op de miniserie Eden


Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op de miniserie Eden. We geven twee dvd’s weg. Doe mee en maak kans op deze serie!

Maak kans op de miniserie No Man's Land


Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op de miniserie No Man's Land. We geven twee dvd’s weg. Doe mee en maak kans op deze serie!

Maak kans op het eerste seizoen van Hierro


Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op het eerste seizoen van Hierro. We geven twee codes weg. Doe mee en maak kans op deze serie!

*NOTE: In het volgende weekoverzicht staan de antwoorden van deze prijsvragen.

Prijsvraag antwoorden


- Het antwoord op de prijsvraag van Beau Séjour; Beau Séjour is een Vlaamse serie. Wat betekend Beau Séjour eigenlijk? was Prachtig verblijf. Weetje: Letterlijk vertaald betekend Beau Séjour; prachtig verblijf. In het eerste seizoen heet het hotel zo en in het tweede seizoen is het de naam van de boot.

- Het antwoord op de prijsvraag van Beck; De serie Beck is gebaseerd op de boeken van welke schrijvers? was Sjöwall Wahlöö. Weetje: Sjöwall en Wahlöö is de naam waaronder het Zweedse schrijversechtpaar Maj Sjöwall en Per Wahlöö een boekenreeks van tien maatschappijkritische misdaadromans publiceerde tussen 1965 en 1975. De serie vormde een breuk met traditionele detectives, omdat voor het eerst het genre gebruikt werd om het functioneren van de politie en de maatschappij aan de orde te stellen.

- Het antwoord op de prijsvraag van Maskineriet; Wie was de regisseur van de miniserie Maskineriet (The Machinery)? was Richard Holm. Weetje: Holm regiseerde ook series als Gåsmamman, Heder en Johan Falk.

- Het antwoord op de prijsvraag van Vår tid är nu; Het vierde seizoen van Vår tid är nu speelt zich af in een bepaald seizoen. Welk seizoen is dat? was Zomer. Weetje: Hoewel het vierde seizoen van Vår tid är nu wordt bestempeld ald een kerstspecial speelt het zich af in de zomer. De vier afleveringen heten dan ook; Early Summer, Midsummer, Height of Summer en Late Summer.

Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

Recensies


Ook deze maand heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series.


Hier kun je lezen welke recensies er inmiddels zijn geschreven en welke serie je wellicht kunt overslaan of juist absoluut op je nog-te-kijken lijst kunt gaan zetten.

Tips


Series toevoegen, wijzigen en/of aanpassen; Hoe doe je dat?


Vele MijnSerie leden maken er al gebruik van, series toevoegen, wijzigen en /of aanpassen in en aan de database van MijnSerie.

Vacatures


Gezocht: schrijvers voor recensies, nieuwsberichten en columns


De leukste website van Nederland, MijnSerie is op zoek naar schrijvers m/v die het leuk vinden om hun hobby series kijken uit te breiden.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van maand 2021 die in week 15 van start of in première zullen gaan.



-

Maandag 12 april


De Omgekeerde Wereld – Serie première (VTM)

-

Woensdag 14 april


Dad Stop Embarrassing Me – Serie première (Netflix)
20.30 – Blind Gekocht – Seizoen 3 (VIER)

-

Donderdag 15 april


De Kemping – Serie première (Eén)
Wahl Street – Serie première (HBO Max)
22.00 – Younger – Seizoen 7 (TV Land) laatste seizoen

-

Vrijdag 16 april


Tiny World – Seizoen 2 (Apple TV+)
Earth at Night in Color – Seizoen 2 (Apple TV+)

-

Zondag 18 april


Loïc Tussen 2 Vuren – Serie première (VTM)

Met overzichtelijke groet

Mandy