Steve Carrell (The Office) keert terug naar het kleine scherm met een hoofdrol in een nieuwe psychologische thrillerserie over FX.



Hij zal schitteren in The Patient van Joel Fields en Joe Weisberg – het team achter The Americans . Er zijn tien afleveringen van een half uur besteld door de kabelzender.

FX onthulde meer over de thriller in een persbericht.

Joel Fields en Joe Weisberg, het creatieve duo achter FX's veelgeprezen drama The Americans, zijn terug met hun volgende project voor FX, de half uur durende serie The Patient, met in de hoofdrol Steve Carell. Dat werd aangekondigd door Eric Schrier, President, FX Amusement.

Fields en Weisberg zijn uitvoerend producenten en zullen The Patient schrijven, en Carell zal samen met Caroline Moore en Victor Hsu als uitvoerend producent optreden. De gelimiteerde serie van tien afleveringen wordt geproduceerd door FX Productions.

The Patient verteld het verhaal van een psychotherapeut die gevangen wordt gehouden door een seriemoordenaar met een ongewoon verzoek: zijn moordlustige drang in bedwang houden. Maar door de geest van deze man tot rust te brengen en tegelijkertijd de golven van zijn eigen onderdrukte problemen het hoofd te bieden, ontstaat een reis die misschien net zo verraderlijk is als zijn gevangenschap.



Steve Carell (foto) speelt Alexander Strauss, een psychiater die onlangs zijn vrouw heeft verloren. Achter zijn cerebrale, gevoelige buitenkant moet hij de diepten van zijn eigen pijn en verlies nog doorgronden.

"We zijn verheugd dat Joe en Joel terug zijn met hun volgende serie voor FX na de geweldige ervaring om met hen samen te werken aan zes geweldige seizoenen van The Americans", aldus Schrier. "Hun creatieve instincten en beheersing van plot en karakter zijn opnieuw te zien met The Patient, dat Steve Carell's opmerkelijke talenten als acteur, producer en creatieve medewerker zal laten zien."

Extra cast en een premièredatum worden op een later tijdstip bekendgemaakt.