CBS heeft de eerste bestelling van het pilotseizoen 2022 gedaan. Het eye-netwerk heeft een pilot besteld van de nog titelloze moeder-en-zoon juridisch drama van Scott Prendergast en Dr. Phil McGraw



De nog titelloze drama, afkomstig van CBS Studios, is geschreven en geproduceerd door Prendergast (Wilfred (US), Silicon Valley) en executive geproduceerd door McGraw, Jay McGraw en Julia Eisenman via hun Stage 29 Productions-banner.

De serie volgt een getalenteerde maar richtingloze privédetective die het zwarte schaap van zijn familie is en, ondanks hun tegengestelde persoonlijkheden, ermee instemt om te werken als de interne onderzoeker voor zijn aanmatigende moeder, een succesvolle advocaat die wankelt door haar recente scheiding.

De pilot-order komt als CBS' Bull, die uitvoerend geproduceerd wordt door Dr. Phil en op basis van zijn ervaringen, ten einde loopt met het zesde seizoen.



Prendergast werkte eerder samen met Dr. Phil (foto) aan Melanie, die tijdens de cyclus 2018-19 bij CBS in ontwikkeling was, maar niet naar een pilot ging. Het ging over een verstrooide maar scherpzinnige strafrechtadvocaat die haar schijnbaar onbekwame methoden gebruikt om rechters te ontwapenen, jury's te charmeren en zaken te winnen, Ze keert terug naar huis om zich bij het advocatenkantoor van haar broer aan te sluiten en haar familie van buitenstaanders te helpen weer op de been te komen.

Hoewel dit de eerste bestelling is van het 'traditionele' pilotseizoen voor CBS, heeft het netwerk ook een off-cycle pilot van de drama True Lies in de maak. Andere op stapel staande ontwikkelingsprojecten zijn onder meer The Never Game, dat een grote pilot-productieverplichting heeft; Cal Fire, Echo, East New York en NYPD- drama's: Hood, Locksley en Post 12.


Scott Prendergast