AMC heeft de startdatum vastgesteld voor het zesde en laatste seizoen van de voor een Emmy genomineerde dramaserie Better Call Saul .



Het laatste hoofdstuk van Better Call Saul gaat op maandag 18 april om 21.00 uur in première met twee back-to-back-afleveringen op AMC en AMC+. Het laatste seizoen van dertien afleveringen wordt in twee delen uitgerold, waarbij de eerste zeven afleveringen op 18 april worden gelanceerd en met als hoogtepunt de laatste zes afleveringen van de serie die op 11 juli beginnen.

Het laatste seizoen van Better Call Saul beëindigt de gecompliceerde reis en transformatie van zijn gecompromitteerde held, Jimmy McGill (Bob Odenkirk), in strafrechtadvocaat Saul Goodman. Van het kartel tot het gerechtsgebouw, van Albuquerque tot Omaha, seizoen zes volgt Jimmy en Saul, evenals Jimmy's complexe relatie met Kim (Rhea Seehorn), die midden in haar eigen existentiële crisis zit. Ondertussen zitten Mike (Jonathan Banks), Gus (Giancarlo Esposito), Nacho (Michael Mando) en Lalo (Tony Dalton) vast in een kat-en-muisspel met dodelijke inzet.

"In mijn ogen is dit ons meest ambitieuze, verrassende en, ja, hartverscheurende seizoen", zegt showrunner en uitvoerend producent Peter Gould. "Zelfs onder ongelooflijk uitdagende omstandigheden heeft het hele Saul -team - schrijvers, cast, producers, regisseurs en crew - zichzelf overtroffen. Ik zou niet enthousiaster kunnen zijn om te delen wat we samen hebben bereikt.”

Drie nieuwe originele shortform-series die verbonden zijn met de wereld van Better Call Saul zullen dit voorjaar ook debuteren: de geanimeerde Slippin' Jimmy, Cooper's Bar, met in de hoofdrol Saul 's Rhea Seehorn en nieuwe afleveringen van de met een Emmy bekroonde Better Call Saul Employee Training Video- serie.

Slippin' Jimmy is een zesdelige animatieserie uit de wereld van Better Call Saul en volgt de lotgevallen van een jonge Jimmy McGill en zijn jeugdvrienden in Chicago. Elke aflevering, verteld in de stijl van klassieke tekenfilms uit de jaren 70, is een ode aan een specifiek filmgenre - van spaghettiwesterns en Buster Keaton tot The Exorcist. De serie, die dit voorjaar in première gaat op de digitale platforms van AMC, is geproduceerd door Rick en Morty -animators Starburns en geschreven door Better Call Saul -schrijvers Ariel Levine en Kathleen Williams-Foshee. Stemtalent omvat onder meer Chi McBride, Laraine Newman en Sean Giambrone. Hieronder staat de eerste trailer.

Cooper's Bar, geleid door Seehorn, is een digitale serie van zes afleveringen die de capriolen volgt van acteur Cooper (Lou Mustillo, Mike & Molly ) en de unieke groep inwoners van LA die zijn buurtcafé regelmatig bezoekt. Seehorn is ook uitvoerend producent en regisseert de serie. Casey Washington, David Conolly en Kila Kitu spelen ook de hoofdrol in de serie, die is gemaakt door Conolly, Hannah Davis-Law, Nick Morton, Mustillo en Seehorn.

De met een Emmy bekroonde Better Call Saul: Employee Training Video-serie van Better Call Saul keert deze zomer ook terug, met de vertrouwde filmploeg van de University of New Mexico van Saul Goodman die kijkers leert hoe ze commercials op de Better Call Saul-manier kunnen maken. De video's bevatten cameo's van Saul - personages en zijn geschreven door Saul-schrijver Ariel Levine.

Better Call Saul heeft in 2018 een Peabody Award gewonnen en heeft in vijf seizoenen 40 Emmy-nominaties, vier Golden GlobeAward-nominaties, zes Writers Guild Awards, negen Critics' Choice Awards, vijf Television Critics Association Awards en vier AFI Awards voor tv-programma's van de Jaar, naast vele andere gilde-nominaties.