De Blacklist is vervroegd vernieuwd. NBC heeft de misdaadserie een tiende seizoen gegeven, terwijl seizoen negen nog wordt uitgezonden.



Hoofdrolspeler en uitvoerend producent James Spader keert terug in het tiende seizoen, het tweede na het vertrek van zowel de vrouwelijke hoofdrolspeler Megan Boone, die aan het einde van seizoen acht stopte, als de maker Jon Bokenkamp. Ook keert John Eisendrath in het tiende seizoen terug als showrunner en uitvoerend producent, die vanaf het begin bij de serie betrokken is geweest.

Spader kondigde de verlenging aan tijdens een bezoek aan The Tonight Show (zie video hieronder) om de terugkeer van The Blacklist naar zijn reguliere vrijdagavond te promoten. De eerste negen afleveringen van dit seizoen werden donderdagavond uitgezonden als gevolg van het uitvallen van de Law & Order -spin-off Law & Order: For the Defense.

The Blacklist is een solide presteerder geweest voor het netwerk, dat zei dat het dit seizoen 22 miljoen kijkers had bereikt op lineaire en digitale platforms.

In de twee jaar na de dood van Boone's Elizabeth Keen zijn Spader's Raymond Reddington en de leden van de FBI Task Force ontbonden - hun leven is nu op onverwachte manieren veranderd en de verblijfplaats van Reddington is onbekend. Omdat ze elk op een kruispunt staan, dwingt een gemeenschappelijk doel hen om hun oorspronkelijke missie te hernieuwen: gevaarlijke, wrede en excentrieke Blacklisters uitschakelen. In het proces beginnen ze dodelijke tegenstanders, onvoorstelbare samenzweringen en verrassend verraad te ontdekken die allianties zullen bedreigen en wraak voor het verleden zullen aanwakkeren, geleid door de meest sluwe crimineel van allemaal: Raymond Reddington. Diego Klattenhoff, Amir Arison, Hisham Tawfiq, Laura Sohn en Harry Lennix zijn ook te zien.