Zowel Law & Order als Law & Order: Organised Crime komen terug voor nieuwe seizoenen. NBC heeft Law & Order verlengd voor een 22e seizoen en spin-off Organised Crime voor een derde seizoen.



De vernieuwingen zijn niet onverwacht, er werd al verwacht dat beide series, die het goed doen qua kijkcijfers, vernieuwd zouden gaan worden.

NBC had Law & Order: Special Victims Unit eerder vernieuwd als onderdeel van een verlenging voor drie jaar.

Law & Order werd vorig jaar nieuw leven ingeblazen voor een 21e seizoen, elf en een half jaar nadat het abrupt werd geannuleerd door NBC.



De vernieuwingen betekenen dat Wolf Entertainment en Universal Television zes series van de eerbiedwaardige maker hebben vernieuwd bij het netwerk; Chicago Fire, Chicago PD en Chicago Med kregen op hetzelfde moment als SVU een vernieuwing met drie jaar. Wolf en UTV hebben onlangs ook twee seizoen vernieuwingen gescoord voor FBI, FBI: Most Wanted en FBI: International bij CBS.

"Het iconische Law & Order -merk is al lang synoniem met NBC en we zouden niet blijer kunnen zijn om alle drie deze drama's terug te brengen voor het seizoen 2022-23", zegt Lisa Katz, President, Scripted Programming, NBCU Entertainment and Streaming. "Het getuigt van de briljante vertelkunst van Dick Wolf dat het publiek week na week, jaar na jaar geboeid blijft door deze onvergetelijke personages."



"Dromen komen uit", zegt uitvoerend producent Dick Wolf. “De vernieuwingen van de hele woensdag- en donderdagavondopstellingen is de ultieme verificatie van onze samenwerking met NBC en Universal Television. Ik wil persoonlijk de getalenteerde schrijvers en cast bedanken, de producenten die de treinen op tijd laten rijden en de bemanningen die onvermoeibaar uitstekende series leveren ondanks een moeilijkheidsgraad die nog nooit eerder is ervaren als gevolg van de pandemie."