In 2013 ging het allereerste seizoen van Endeavour in première. Tien jaar later zal het negende en allerlaatste seizoen worden uitgezonden.



Na tien succesvolle jaren hebben producenten Mammoth Screen, scenarioschrijver Russell Lewis, Shaun Evans en Roger Allam gezamenlijk besloten om het Britse detectivedrama Endeavour tot een einde te brengen.

De productie van het negende seizoen van de Britste detectiveserie, dat een prequel is van Inspector Morse, is in volle gang.

Uitvoerend producent Damien Timmer namens producenten, Mammoth Screen, reageerde: " Endeavour is liefdeswerk voor ons allemaal geweest, en we huldigen Russell Lewis voor zijn buitengewone prestatie bij het vastleggen van de volwassenwording van Endeavour Morse in 72 uur aan tv. Russell wist altijd waar hij wilde dat de serie zou eindigen en die berouwvolle dag staat voor de deur! We willen Shaun en Roger en alle andere leden van de Endeavour-familie voor en achter de schermen bedanken, en de fans van de serie, zowel in het VK als daarbuiten. Russell heeft veel verrassingen in petto voor de laatste drie afleveringen, met de terugkeer van een aantal bekende gezichten en nieuwe uitdagingen voor Endeavour en Thursday voor het definitieve afscheid!”

In Groot-Brittannië is de serie te zien op ITV, in de Verenigde Staten bij Masterpiece/PBS. In Nederland kun je tot en met seizoen zeven de serie volgen bij NPO Plus. De start van het achtste seizoen, in Nederland, is nog niet aangekondigd.