Dangerous Liaisons komt naar Starz dit najaar. De premièredatum is aangekondigd en een teaser is vrijgegeven.



Starz onthulde meer over de nieuwe serie in een persbericht.

Starz stelt een premièredatum van 6 november vast voor haar nieuwe dramaserie Dangerous Liaisons en onthult een teaser van de prachtig opnieuw verwerkte kijk op de 18e-eeuwse roman met dezelfde naam, zo werd vandaag bekendgemaakt tijdens haar 2022 Summer Television Critics Association presentatie.

Dangerous Liaisons vertelt het klassieke, epische verhaal van Merteuil en Valmont op een frisse manier, en laat zien hoe ze begonnen als jonge geliefden in de achterbuurten van Parijs en opklommen tot de hoogten van de Franse aristocratie door een reeks van schema's, manipulaties en verraad, eeuwig oscillerend tussen liefde en oorlog.

Nieuwe afleveringen zullen wekelijks beschikbaar zijn op zondagen om middernacht op de Starz-app, alle Starz streaming en on-demand platforms en internationaal op het Starzplay premium streaming platform over haar volledige footprint in Europa, Latijns-Amerika en Japan. Op lineair, zal het debuteren op Starz om 21:00 uur op 6 november in de VS en Canada. Latere afleveringen worden lineair uitgezonden op zondagen om 20:00 uur in de V.S. en Canada, vanaf 13 november.

Dangerous Liaisons is een gedurfde voorbode van Laclos' klassieke 18e eeuwse roman die zich richt op de ontstaansgeschiedenis van hoe zijn iconische personages, de Marquise de Merteuil en de Vicomte de Valmont, elkaar ontmoetten als gepassioneerde jonge geliefden in Parijs aan de vooravond van de revolutie. Deze moderne kijk op een klassiek verhaal neemt het publiek mee langs verwondering en terreur, schoonheid en vernedering, verleiding en bedrog in het Parijs van voor de revolutie. Gedreven om de fouten uit hun verleden recht te zetten, hangt de overleving van het jonge koppel af van hun vaardigheden in verleiding en manipulatie van niet alleen de Franse adel maar ook van elkaar. Alice Englert en Nicholas Denton vertolken de beruchte minnaars: Camille, die door de huidige Markiezin de Merteuil (gespeeld door Lesley Manville) is opgenomen, navigeert haar eigen weg in een wereld van mannen, gebruikmakend van de kracht van geheimen om de controle terug te nemen, en Valmont die voor niets zal stoppen om zijn titel terug te krijgen die hem onlangs werd afgenomen. Hun op-en-top liefdesverhaal is het hart van de serie. Het is geen liefde... het is oorlog."

Starzplay is in Nederland te zien via Prime Video.